Πολιτισμός

Λαμπρός ο εορτασμός της 97ης επετείου της Μάχης του Σκρα


Με την προσήκουσα λαμπρότητα τιμήθηκε την Κυριακή 17.5.15 η 97η επέτειος της Μάχης του Σκρα.
Το πρωί τελέσθηκε δοξολογίαστον ιερό ναό Αγίου Δημήτριου και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον των Πεσόντων, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου κκ Δημητρίου.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Κολλια-Τσαρουχά, ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης και η αντιπρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Βενιζέλος» Σοφία Συμεωνίδου.
Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον διευθυντή του 1ου δημοτικού σχολείου Αξιούπολης και πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας Ιωάννη Παπαδόπουλο.
Ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, το προσκλητήριο πεσόντων, τήρηση σιγής ενός λεπτού και ανάκρουση του Εθνικού Υμνου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Ελευθερίου Βενιζέλου στο μουσείο της ιστορικής μάχης του Σκρα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με παρουσίαση παραδοσιακών χορών από συγκροτήματα του πολιτιστικού συλλόγου Σκρα, της ένωσης κρητικών συλλόγων Μακεδονίας και της παλλεσβιακής ένωσης Θεσσαλονίκης.
Πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων έδωσε το «παρών» τιμώντας την μνήμη των πεσόντων στην Μάχη του Σκρα, η νικηφόρος έκβαση της οποίας σήμανε την διάσπαση του Ανατολικού Μετώπου κατά τον ΑΠΠ και την αποκατάσταση του κύρους της χώρας μας στα μάτια και την συνείδηση της τότε διεθνούς κοινότητος.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]