Γενικά

Η πραγματικότητα διαψεύδει την κάθε παραπληροφόρηση στην περίπτωση του Ανθόφυτου

Σε δημοκρατικά καθεστώτα, κάθε δράση εσωκλείει και μια αντίδραση και κάθε λόγος ενέχει και αντίλογο.

Ονομάζομαι Δημήτρης Κουτούλας, νομικός στο επάγγελμα και κατοικώ στο Ανθόφυτο Κιλκίς από την παιδική μου ηλικία. Σκοπός του παρακάτω κειμένου είναι να αντικρούσει στοιχεία και ειδικότερα την ηλεκτρονική παρέμβαση που έλαβε χώρα πριν από λίγα εικοσιτετράωρα και καταδεικνύει ότι ο τόπος μας βρίσκεται σε άκρατη ερήμωση και εγκατάλειψη.

Αρχικά, θα ήθελα να τονίσω ότι όλοι αγαπάμε τον τόπο μας εξ ίσου, με τις ίδιες προθέσεις, τον ίδιο ζήλο και την ίδια πυγμή. Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς όμως που οι περιφέρειες και οι δήμοι υποχρηματοδοτούνται, τα κονδύλια καταρτίζονται με γνώμονα τα πληθυσμιακά κριτήρια και τη χώρα μας εν γένει να βρίσκεται σε ύφεση εν έτει 2018, οι επιλογές μας ως προς τη συντήρηση του τόπου μας συρρικνώνονται σημαντικά.

Προτού ασκήσουμε έντονη κριτική στα καθ ύλιν αρμόδια όργανα, θεωρώ πρέπον και συνετό να αναλογιστούμε οι ίδιοι ως ενεργοί πολίτες τι έχουμε προσφέρει στον τόπο μας. Θα περίμενα η προαναφερθείσα παρέμβαση να εμπεριέχει τη λέξη «ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ».

Στην περιοχή μου πολλάκις έχουμε στηρίξει ενέργειες εθελοντισμού και εγώ ο ίδιος προσωπικά, αλλά και πολλοί κάτοικοι βλέποντας ότι η πολιτεία πολλές φορές αδρανεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Το να επισημάνουμε θεωρητικά τις ατέλειες και να ψέξουμε εμμέσως πλην σαφώς πρόσωπα και χαρακτήρες όχι μόνον δεν ωφελεί αλλά αντιθέτως δημιουργεί κλίμα πολιτικού διπολισμού, αποστροφής και αντιπαλότητας.

Επίσης, θεωρώ μονόπλευρο και πολιτικά προσανατολισμένο να παρουσιάζουμε μόνο τις αρνητικές πτυχές ενός τόπου και να μη γίνεται καμία επισήμανση στα θετικά και στις προσπάθειες των φορέων. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης εν έτει 2014 συντελέστηκαν σημαντικά έργα στο χωριό μας τα οποία θα θεωρούνταν οικονομικά αδιανόητα. Οι καταστροφικές πλημμύρες που έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο του 2014, είχαν ως αποτέλεσμα την ολοκληρωτική καταστροφή της γέφυρας που ενώνει το χωριό μας με τις αγροτικές καλλιέργειες.

Σε λίγες μέρες μόνο η αποκατάσταση της αναφερθείσας ζημίας εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα αποκατάστασης της περιφέρειας χάρη στον άμεσο συντονισμό και έντονη παρέμβαση της εκπροσώπου της τοπικής κοινότητας. Την ίδια στιγμή που η τοπική κοινωνία των Σερρών αντιμετώπιζε ζημίες 78.000 στρεμμάτων και επιζητούσε την άμεσο κρατικό παρεμβατισμό, τα μοναδικά δύο έργα που υλοποιήθηκαν στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας ήταν του Στρυμόνα που ξεπέρασε τα2,2 εκ. ευρώ και του Ανθοφύτου Κιλκίς, καθαρής αξίας 590,000 ευρώ.

Ακολούθως ως προς τις επισυναπτόμενες φωτογραφίες κάποιες εξ’αυτών περιέχουν ασάφειες και κάποιες άλλες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Οι περισσότερες προέρχονται από τον υπόγειο χώρο της τοπικής κοινότητας.

Σ΄αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω ότι το συγκεκριμένο υπόγειο βρισκόταν κλειδωμένο αλλά κάποιοι βάνδαλοι κατάφεραν με τη χρήση κόφτη να σπάσουν την κλειδαριά και να εισέλθουν στον χώρο, ρημάζοντας και καταστρέφοντας ότι βρήκαν. Εδώ και μήνες η αστυνομία έχει επιληφθεί του θέματος και έχει ανοίξει φάκελος.

Ως προς τις φωτογραφίες που απεικονίζουν την κεντρική είσοδο και την κεντρική πλατεία του χωριού δεν ανταποκρίνονται στη σημερινή πραγματικότητα και για του λόγου του αληθές σας επισυνάπτω τις ανάλογες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν λίγες ώρες πριν. Η σωστή, έγκαιρη και αντικειμενική πληροφόρηση δεν αποτελεί μόνο δικαίωμα αλλά και ύστατη υποχρέωση.

Καταληκτικά, το μόνο βέβαιο είναι ότι υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες οι οποίες αναφέρονται ενδελεχώς στο τεχνικό πρόγραμμα που καταρτίζεται ετησίως και παραδίδεται στα καθ ‘ύλιν αρμόδια όργανα, οι οποίες πρέπει να τακτοποιηθούν το συντομότερο δυνατό έτσι ώστε να λυθούν καίρια θέματα που υποβαθμίζουν την ποιότητα του τόπου μας. Θεωρώ συντεχνιακή κάθε παραπληροφόρηση και δε χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη ώστε να κατανοηθεί ότι εξυπηρετούνται μικροπολιτικά παιχνίδια και παρασκηνιακά τρικς.

Ας αναλογιστούμε της ευθύνες μας και ας μην κρυβόμαστε πίσω από τεχνάσματα του παρασκηνίου που έχουν απώτερο σκοπό να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και να την ωθήσουν σε αριστερόστροφες τάσεις και επιλογές.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]