Κοινωνία

Σε ευφρόσυνο κλίμα η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Θρακικής Εστίας

Την βασιλόπιτά της έκοψε η Θρακική Εστία Κιλκίς.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε κατανυκτική και συγχρόνως εορταστική ατμόσφαιρα, την Κυριακή 26.1.20, στην αίθουσα τελετών του πνευματικού κέντρου του ιερού ναού Αγίου Δημητρίου Κιλκίς, με αθρόα προσέλευση μελών και φίλων, και παρουσία και εκπροσώπων αρχών και φορέων.

Τον πλακούντα ευλόγησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κκ Εμμανουήλ συγχοροστατησάντων του ελθόντος στο Κιλκίς για προσωπικούς λόγους σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Κατάγκας (περιοχή του Κογκό ανήκουσα στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αξεανδρείας) κκ Μελετίου, του πρωτοσυγκέλλου της ΙΜΠΚ πανοσιολογιωτάτου αρχιμανδρίτου π. Επιφανίου Θεοδωρίδη και του εφημερίου του Ι.Ν. Α. Δημητρίου πρωτοπρεσβυτέρου π. Ευσταθίου Κοντοζίδη.

Προηγήθηκε προλόγηση της εκδήλωσης από τον πρόεδρο του συλλόγου Αθανάσιο Βουλγαράκη, ο οποίος, αμέσως μετά την θρησκευτική τελετή, έκοψε την πίτα.

Το «τυχερό φλουρί» βρέθηκε στο κομμάτι του συλλόγου.

Ο κ. Βουλγαράκης προέβη και σε συνοπτικό απολογισμό δράσης του συλλόγου, έτους 2019, ενώ αναφέρθηκε εν συντομία και στον προγραμματισμό του 2020.

Ακολούθως, η Θρακική Εστία τίμησε το μεγαλύτερο σε ηλικία ιδρυτικό μέλος της συμπολίτη Παναγιώτη (Τάκη) Σακαρίδη.

Το τιμητικό έπαθλο απονεμήθηκε στον κ. Σακαρίδη από ένα άλλο γνώριμο στην κιλκισιώτικη κοινωνία ιδρυτικό μέλος του συλλόγου, τον Ξενοφώντα Στεργιάδη, κατόπιν σχετικής προτροπής του κ. Βουλγαράκη.

Η εκδήλωση η οποία συνοδεύτηκε καθ’ όλη την διάρκειά της από θρακιώτικη παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, ολοκληρώθηκε με το πατροπαράδοτο κέρασμα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα