Πολιτική

Πλειοψηφούν οι γυναίκες και στο ψηφοδέλτιο Κιλκίς του ΚΚΕ

Η γραμματέας της ΚΟ Κιλκίς Ειρήνη Χατζή αμέσως μετά την ομιλία του γενικού γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές του κόμματος στον νομό, οι οποίοι ανέβηκαν στη σκηνή καταχειροκροτούμενοι. «Εμπρός γιά κομμουνιστή βουλευτή στο Κιλκίς», προέτρεψε τους παρευρεθέντες η κ. Χατζή, «δίνοντας το σύνθημα της πιό αποφασιστικής «μάχης» το επόμενο διάστημα γιά την ενίσχυση του ΚΚΕ στην επερχόμενη εκλογική αναμέρηση», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παρουσίαση ψηφοδελτίου

Ειδικότερα η κ. Χατζή παρουσίασε το ψηφοδέλτιο εκλογικής περιφέρειας Κιλκίς ως εξής:

«Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο Κιλκίς απαρτίζεται από παλληκάρια, άνδρες και γυναίκες, που βρίσκονται στο μετερίζι των αγώνων εδώ στην περιοχή. Από εκλεγμένους συνδικαλιστές σε σωματεία και μαζικούς φορείς του εργατικού, του γυναικείου ριζοσπαστικού κινήματος του κινήματος των ΕΒΕ.

Είμαστε ιδιαιτέρως υπερήφανοι που στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουν τρεις γυναίκες υποψήφιες, μαχήτριες της ζωής, μπροστάρισσες στους αγώνες γιά την κατάκτηση της πραγματικής ισοτιμίας και χειραφέτησης των γυναικών.

Τα βιογραφικά των υποψηφίων είναι:

Αλτιπαρμακίδου Ρία του Μιλτιάδη

30 ετών. Απόφοιτη του τμήματος πολιτικών επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, με μεταπτυχιακό στο ΑΠΘ στην πολιτική Ιστορία και γεωστρατηγικές σπουδές. Ιδιωτική υπάλληλος, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κιλκίς, μέλους ΟΓΕ.

Νικολαΐδου Σταυρούλα του Κοσμά

38 ετών. Απόφοιτη του τμήματος κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών κοινωνιολογίας με κατεύθυνση την κοινωνική και πολιτική θεωρία. Βιομηχανική εργάτρια. Μέλος του ΔΣ του κλαδικού σωματείου τροφίμων και ποτών Κ. Μακεδονίας, μέλος του ΔΣ της ΟΓΕ.

Σμυδάκης – Χαμουρούδης Ηλίας του Παρασκευά

32 ετών.Ιδιωτικός υπάλληλος, μέλος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Κιλκίς.

Τεμεκενίδου Παρθένα (Μέμα) του Ιωάννη

65 ετών. Σπούδασε εφαρμοσμένη αγροοικολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Εργάσθηκε σε βιοτεχνίες ενδυμάτων, στην λαϊκή επιμόρφωση, ως δασκάλα ενδυματολογίας στα ΚΕΝΕ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Την τελευταία δεκαετία υπήρξε εργαζόμενη του ΟΑΕΔ Κιλκίς, και σήμερα είναι συνταξιούχος. Υπήρξε συνδικαλίστρια γιά πολλά χρόνια στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και από τις πρώτες γυναίκες, που εκλέχθηκαν στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στην κοινότητα της Νέας Σάντας

Τσαουσίδης Κώστας του Λαζάρου

45 ετών. Απόφοιτος του τμήματος οικονομικών επιστημών του ΑΠΘ, μεταπτυχιακό στις οικονομικές επιστήμες στο ΠΑΜΑΚ. Μέλος του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Λογιστών Κιλκίς, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]