Πολιτική

Άμεση κάλυψη των κενών σε σχολικούς νοσηλευτές και στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, ζητεί το ΚΚΕ

Επίκαιρη ερώτηση, με την οποία το ΚΚΕ ζητεί άμεση κάλυψη όλων των κενών σε σχολικούς νοσηλευτές και στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κατέθεσε ο βουλευτής του κόμματος Γιώργος Λαμπρούλης.

Η επίκαιρη ερώτηση συζητήθηκε την Δευτέρα 18.10.21.

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Οι σχολικοί νοσηλευτές αφορούν σε θέσεις για την παρακολούθηση μαθητών που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1, επιληψίες, αλλεργίες, δηλαδή νοσήματα που χρήζουν άμεσης εξειδικευμένης παρέμβασης, όμως ακόμα και σήμερα, μέσα του Οκτώβρη, στα σχολεία παραμένουν παιδιά χωρίς παρακολούθηση, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό γιά την ίδια τους την ζωή, προκαλώντας την απολύτως δικαιολογημένη ανησυχία των γονέων, αλλά και των εκπαιδευτικών.

Παρά το γεγονός ότι η ίδια η υφυπουργός παιδείας Ζέτα Μακρή, ανέφερε στην τοποθέτησή της ότι το 21% των αιτημάτων ακόμα δεν έχουν καλυφθεί, προσπάθησε να «δικαιολογήσει» τα κενά, λέγοντας ότι δεν υπήρχαν υποψήφιοι στους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν για τις θέσεις. Βεβαίως, στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ουσία του προβλήματος, εξηγώντας ότι η κάλυψη των κενών θέσεων σχετίζεται και με «διοικητικούς και οικονομικούς περιορισμούς», αποκαλύπτοντας στην πραγματικότητα, ότι, όπως και η παιδεία, έτσι και η υγεία των μαθητών μπαίνει στην λογική του «κόστους – οφέλους», άρα τα κονδύλια είναι περιορισμένα.

Εξ άλλου, ακόμη και σήμερα τα κενά σε εκπαιδευτικούς στην ΠΕ Κιλκίς φτάνουν τα 90, σε ολόκληρη την Κ. Μακεδονία τα κενά σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό (ΕΒΠ) και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό (ΕΕΠ) παραμένουν πάνω από 150, και την ίδια ώρα η κυβέρνηση προχωρά σε συγχωνεύσεις, δημιουργώντας τμήματα των 28 μαθητών, για να εξοικονομήσει πόρους.

Αποκαλυπτική της πολιτικής, που ακολουθείται, ήταν η απάντηση, που έδωσε εκπρόσωπος του υπουργείου παιδείας σε εκπαιδευτικούς και γονείς που διαμαρτύρονταν για τις συγχωνεύσεις, ο οποίος ανέφερε ότι «κάποτε κάναμε μάθημα με 40 παιδιά και βγάζαμε επιστήμονες».

Φανερώνεται για ακόμα μια φορά τι εννοεί η κυβέρνηση, όταν μιλάει γιά αναβάθμιση της εκπαίδευσης.
Και, όμως, σήμερα υπάρχουν όλες οι επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να υπάρχουν στα σχολεία ιατρεία με προσωπικό, συνδεδεμένα με τα κέντρα υγείας κάθε περιοχής. Υπάρχουν οι δυνατότητες να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με μόνιμο προσωπικό σε σχολικούς νοσηλευτές, από την στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι νοσηλευτές σε όλη την χώρα.

Αυτό, που λείπει, είναι η πολιτική επιλογή της σημερινής, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, να προσλάβουν όλο το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, σε εκπαιδευτικούς, σχολικούς νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας, φύλαξης και σχολικούς τροχονόμους, ώστε πραγματικά να είναι καλυμμένες όλες οι ανάγκες από την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων, και όχι όταν αυτές «κοστίζουν» να μπαίνει «κόφτης» από τις κυβερνήσεις».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]