Αγροτικά

Προς νέο κύκλο κινητοποιήσεων οι παραγωγοί του δήμου Κιλκίς

Διευρύνεται, τελικώς, ο κατάλογος των αγροτών, που κλητεύθηκαν από πλευράς των αστυνομικών αρχών του Κιλκίς γιά προανάκριση στο πλαίσιο της προανακριτικής διαδικασίας, την οποία έχει διατάξει η εισαγγελία του Κιλκίς γιά διερεύνηση τέλεσης από μέρους των του αδικήματος «παρακώλυσης συγκοινωνιών» κατά την περίοδο των προσφάτων αγροτικών κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο αντίδρασής τους στο ψηφισθέν εν τέλει φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο στους τομείς του ενδιαφέροντός τους.

Και τούτο διότι, πλην των περιπτώσεων του Αλέκου Σημαιοφορίδη, που ήδη έχει καταθέσει αρμοδίως, και του Γεωργίου Λασκάκη, που είχαν έως προσφάτως δημοσιοποιηθεί, σε αυτούς έχουν προστεθεί και τρία ακόμη πρόσωπα οι κκ Πολυχρόνης Δισλόγλου, Γεώργιος Ρωμανίδης και Ανάργυρος Τσαπαρίδης, άπαντες προερχόμενοι από την περιοχή του δήμου Κιλκίς και εμπλεκόμενοι στις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου, που διαδραματίσθηκαν με επίκεντρο οδικούς κόμβους πέριξ της πόλης του Κιλκίς, το τελωνείο της Δοϊράνης και την ΔΟΥ Κιλκίς.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι υπό προανάκρισιν παραγωγοί προτίθενται να καταθέσουν το αμέσως προσεχές διάστημα κοινό υπόμνημα προς τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές.

Από ό,τι, όμως, διαφαίνεται, οι εν λόγω πρακτικές, οι οποίες μάλιστα όπως δηλώνουν «πόρρω απέχουν από τις πρόσφατες διαβεβαιώσεις κατά τις προεκλογικές αναφορές του σημερινού πρωθυπουργού περί τέλους των αγροτοδικείων», καθώς οι παραγωγοί από την περιοχή του Κιλκίς προτίθενται να προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις στις αρχές του επομένου μήνα, λίγο πριν την περίοδο του αλωνισμού, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας των κυρίως, γιά το «κατρακύλισμα» των τιμών στο γάλα και σε ωρισμένςες σιτοκαλλιέργειες, μη έχοντας προσδιορίσει προς το παρόν την μορφή της κινητοποίησής του.

Αντιθέτως, «νηνεμία» επικρατεί στην περιοχή της Παιονίας, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, δεν έχει συζητηθεί ακόμη το θέμα εμπλοκής σε νέες κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται, ότι από την εν λόγω περιοχή δεν υπάρχουν έως σήμερα περιπτώσεις κλήσεων κατάθεσης προς παραγωγούς από τις οικείες αστυνομικές αρχές γιά την διερεύνηση του αδικήματος «παρακώλυσης συγκοινωνιών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]