Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο

Την δυσαρέσκειά τους μας μετέφεραν πολίτες του δήμου Κιλκίς, αναφορικά με την καθυστέρηση, η οποία παρατηρείται στην έκδοση βεβαιώσεων, οι οποίες αφορούν στο τέλος ακίνητης περιουσίας (ΤΑΠ).

Γεγονός, το οποίο επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας του δήμου Νικόλαος Ιντζέλης, επισημαίνοντας ότι το υπαρκτό φαινόμενο είναι συγκυριακό, καθώς στην εν λόγω υπηρεσία του δήμου λόγω της λήξεως της φετινής περιόδου και της λογικής «της τελευταίας στιγμής» από πολλούς στην διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων, οι σχετικές αιτήσεις είναι υπερτριπλάσιες του συνηθισμένου, και πρακτικώς είναι αδύνατον να δοθούν οι σχετικές βεβαιώσεις μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, όπως συνηθιζόταν.

Εξ ου και η επίκληση του χρονικού ορίου των πενήντα ημερών από πλευράς της δημοτικής υπηρεσίας την οποία προβλέπει η νομοθεσία, καθώς, εκτός των άλλων, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές εξεταζόμενες περιπτώσεις αρκετές εκ των οποίων αποδεικνύονται και εξαιρετικά δύσκολες στην διερεύνησή τους, όπως μας τονίσθηκε αρμοδίως.

Ας ελπίσουμε μόνον η έκδοση βεβαίωσης γιά το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (ΤΑΠ) να μην μεταβληθεί σε …τέλμα ακίνητης περιουσίας!

Άλλο το πρώτο ΤΑΠ και άλλο το δεύτερο!

Περισσότερα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη

Δείτε ακόμα