Γενικά

Υποβολιμιαία η δήλωση του Αχ.Καλεμκερίδη για ψύλλους στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική

Ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς κ. Θεόδωρος Μπαλαμπανίδης διαψεύδει το μέλος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αχιλλέα Καλεμκερίδηότι ψύλλοι εμφανίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς και ιδιαίτερα στην παιδιατρική και μαιευτική κλινική δημιουργώντας κακή εικόνα για το νοσηλευτικό ίδρυμα. Η δήλωση του όπως είπε είναι επικίνδυνη και υποβολιμιαία.

Επεσήμανε επίσης ότι «το προσωπικό του νοσοκομείου Κιλκίς δίνει πραγματική μάχη, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να κρατήσει όρθιο το νοσυλευτικό ίδρυμα και δεν ανέχεται με ψευδείς, ανεύθυνες, επικίνδυνες διαδόσεις πληροφοριών να πλήττεται το κύρος του νοσοκομείου και του δημόσιου συστήματος υγείας. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο είναι τεράστια και ιδιαίτερα σήμερα με την πρόσθετη επιβάρυνση των προσφύγων, ας μην προσθέτουν όμως κάποιοι και άλλα».

Να σας θυμίσουμε ότι το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Αχιλλέας Καλεμκερίδης, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι: “έγινε έρευνα μετά από καταγγελίες εργαζομένων και η παρουσία των ψύλλων επιβεβαιώνεται και από την επιτροπή λοιμώξεων του νοσοκομείου. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολύμανσης.

Η παιδιατρική και η μαιευτική είναι οι πτέρυγες που εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο πρόσφυγες.

Ο κ. Καλεμκερίδης τόνισε ότι το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς είναι υποχρηματοδοτούμενο (ο προϋπολογισμός για το 2016 μειώθηκε κατά 1 εκ. ευρώ) και υποστελεχωμένο, την ώρα που καλείται να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους 20.000 πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον νομό.

Χαρακτηριστικό είναι, όπως είπε, ότι την ώρα που κάθε μέρα γίνεται μια γέννα το νοσοκομείο δεν διαθέτει 3.000 ευρώ για να αλλάξει την κεφαλή του μηχανήματος υπερήχων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλεμκερίδη υπάρχει προφορική εντολή να δημιουργηθεί κέντρο φιλοξενίας στα παλιά χειρουργεία για τους συνοδούς των προσφύγων, ωστόσο το σωματείο εργαζομένων δεν θα το επιτρέψει γιατί θα δυσχεράνει τη λειτουργία του νοσοκομείου.”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γιά… άλλο σκοπό!

Τα στελέχη πολιτικών γραφείων αιρετών, νυν και πρώην, επιλέγονται και προορίζονται να διεκπεραιώνουν κυρίως ενημερωτικής φύσεως θέματα των γραφείων και […]