Αρθρογραφία

Η Δημοκρατία τα καταφέρνει και χωρίς εσάς

δεν-ειναι-αθωοι-μαχητης-κιλκις

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Υπερασπιστές της Δημοκρατίας, εκπρόσωποι της δικαιοσύνης, αγωνιστές της ελευθερίας και άλλοι γραφικοί τύποι που ξαφνικά μετά την αναμενόμενη καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως τρομοκρατική οργάνωση, τους έπνιξε το δίκιο και άρχισαν να «φωνάζουν» πόσο αντιφασίστες είναι! Το οποίο για έναν φυσιολογικό άνθρωπο είναι σαν να βγαίνει και να προβάλλει πόσο άνθρωπος είναι! Αυτονόητο.

Θα μου πείτε, Θανάση δεν είναι για όλους αυτονόητο. Συμφωνώ, υπάρχουν και οι συμπολίτες μας που δεν έχουν λάβει την απαραίτητη παιδεία, μη αναπτύσσοντας έτσι την κριτική τους ικανότητα και αναλαμβάνω κι εγώ το μερίδιο ευθύνης που μου αναλογεί για αυτή τη κατάντια. Για να επανέλθω όμως στο θέμα μου. Το να φωνάζεις πως έκανες εμπάργκο στις ιδέες και τους ανθρώπους που τις προσηλύτιζαν είναι κάπως. Τώρα τι κάπως είναι, αφήνω να το κρίνετε εσείς.

Και καλά κάνετε και παίρνετε το νόμο στα χέρια σας και αποδίδετε και δικαιοσύνη εσείς με το μυαλό σας, αφού αυτό σας κάνει να νιώθετε δικαίωση για τις επιλογές σας. Διαφωνώ με τον τρόπο σας αλλά σέβομαι την ανάγκη σας. Ποιο κενό καλύπτει το να το φωνάζετε όμως αναρωτιέμαι. Αλλά μου δημιουργούνται κι άλλες απορίες ως μικρό και άμαθο που είμαι. Άραγε κάνετε μποϊκοτάζ και στους ανθρώπους που ψήφιζαν Χρυσή Αυγή; Δεν θέλατε να χρησιμοποιούν της υπηρεσίες σας τέτοιοι άνθρωποι; Ήξεραν όλοι τι ψήφιζαν ή μήπως δεν φροντίσατε να τους ενημερώσετε γιατί κάνατε εμπάργκο; Σας πέρασε καθόλου από το μυαλό πως είναι καλύτερα να αφήνεις τους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις ελευθερίες που τους προσφέρει το δημοκρατικό μας πολίτευμα και έτσι να εκτίθενται και πως μπορεί να προστατεύουμε με τη μη προβολή κάποιον που ξέρουμε πως αν προβληθεί θα τον ξεράσει η κοινωνία ή είστε από τους «όχι σε όλα» τύπους; Ναι, αυτούς που μιλούν εκ τους ασφαλούς εννοώ.

Δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας αν δεν πηγαίνουμε δημοτικό. Είναι πολύ σοβαρά θέματα για να κάνεις εμπάργκο σε συμπολίτες μας, οι οποίοι για τους δικούς τους λόγους επέλεξαν να τιμωρήσουν με την ψήφο τους τον εαυτό τους, που τόσα χρόνια ψήφιζε αυτούς που του έδιναν ψίχουλα για να το κάνει ξανά και ξανά. Όλα στο φως είναι το σωστό στη Δημοκρατία, γιατί στο σκοτάδι ζουν και οι βρικόλακες και «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά». Αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν όλα πάνω στο τραπέζι από το να στρουθοκαμηλίζουμε ή έχουμε και εδώ δρόμο μπροστά μας; Ο δρόμος της Δημοκρατίας είναι η ελεύθερη έκθεση ιδεών, η σύγκριση μεταξύ των και η ελεύθερη επιλογή. Κι όλα αυτά στο βαθμό του σεβασμού στις ιδέες του συνανθρώπου. Σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει η δικαιοσύνη. Ελάτε στο φως λοιπόν και μη φωνάζετε από το σκοτάδι σας.


Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ παρακάτω.
Buy Me A Coffee

Περισσότερα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και είπεν ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου, βλοσυρός και δήθεν αγανακτισμένος, κατακεραυνώνοντας την δήθεν Αντιπολίτευση: «Σταματήστε να λέτε […]

Δείτε ακόμα