Κοινωνία

Η “Γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών” στη Γουμένισσα

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη “Γιορτή των Γραμμάτων και των Τεχνών” προς τιμήν του έργου των Τριών Ιεραρχών στο πολιτιστικό κέντρο Γουμένισσας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του προέδρου Χριστόφορου Λαζαρίδη, που με τη σειρά του παρέδωσε τη σκυτάλη στην γραμματέα Δέσποινα Λαζαρίδου, η οποία είχε την επιμέλεια της παρουσίασης.

Την ευλογία του σεβασμιοτάτου μετέφερε ο σεβαστός πατέρας Αγαθάγγελος ο οποίος μίλησε για τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, και στη συνέχεια ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης απηύθυνε χαιρετισμό.

Ο μουσικός πολιτιστικός σύλλογος “Άξιον Εστί” Αξιούπολης, υπό τη διεύθυνση και τον ήχο του ακορντεόν του Αντώνιου Παπαδόπουλου έψαλε το απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών καθώς και άλλους ύμνους και τραγούδια και απέσπασαν το χειροκρότημα του κοινού.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικής πλακέτας και αναμνηστικών στον εκπαιδευτικό και συγγραφέα Χρήστο Π. Ίντο από την σύζυγό του Αικατερίνη Αϊδαρίνη, τον οποίον ο σύλλογος τίμησε για την συνολική συνεισφορά του στον τομέα της παιδείας, των γραμμάτων και των τεχνών.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τη βράβευση των αριστούχων αποφοίτων των δύο δημοτικών σχολείων και του γυμνασίου Γουμένισσας, καθώς και των εισακτέων μαθητών του λυκείου Γουμένισσας σε ανώτατες σχολές.

Παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος οικονομικών Αθανάσιος Τζούρτζος, ο πρόεδρος της κοινότητας Αστέριος Τάτσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαρία Παλάνη και Ιωάννης Αλίρης, η τοπική σύμβουλος και αντιπρόεδρος κοινότητας Ελένη Τζιούνη, ο αντιπρόεδρος της κοινωφελούς επιχείρησης δήμου Παιονίας Γεώργιος Βασιλειάδης, οι διευθυντές και εκπρόσωποι των συλλόγων διδασκόντων των σχολικών μονάδων Γουμένισσας, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου.

Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και απένειμαν επαίνους στους μαθητές, οι οποίοι ήταν και οι πρωταγωνιστές της ημέρας. Τόσο αυτοί, όσο και οι οικογένειές τους.

Φωτογραφίες Κωνσταντία Χαραλαμπίδου, Ανέστη Παπαζαχαρία και Μαρία – Στέλλα Ράφτη

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]