Αρθρογραφία

Για τον παιδεραστή οι επιλογές είναι δύο: Δραστική θεραπεία ή…εκτελεστικό απόσπασμα

paiderastia-maxitis-kilkis

Πηγή εικόνας : http://www.corfupress.com/

Τα τελευταία χρόνια πολλοί παιδεραστές πέφτουν στα χέρια της αστυνομίας. Είναι μια έξαρση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια; Εγώ προσωπικώς δε το πιστεύω αυτό. Πιστεύω ότι για τη σύλληψη όλο και περισσότερων παιδεραστών δεν ευθύνεται κάποια «μεταδοτική ίωση» της εποχής αλλά η πολύ καλή δουλειά του τμήματος ηλεκτρονικού εγκλήματος και του υπεύθυνου σε αυτό, κ. Σφακιανάκη. Στην έξαρση της παιδεραστίας «βοήθησε» και η ευκολία που προσφέρει το διαδίκτυο σε πολλούς τομείς.

Το θέμα που με απασχόλησε κυρίως είναι για το αν η παιδοφιλία και η παιδεραστία (είναι δυο διαφορετικά πράγματα) οφείλονται σε κάποια ψυχολογική διαταραχή ή σε κάποια γενετική μετάλλαξη ή απλώς είναι επιλογή του καθενός. Σημειώσω ότι έψαξα για την παιδεραστία διότι αυτή είναι που τιμωρείται ποινικώς. Δεν βρήκα πολλά στοιχεία που να μιλούν ξεκάθαρα για το τι προκαλεί την παιδεραστία (αν υπάρχει κάτι που την προκαλεί) παρά μόνον έρευνες και στατιστικά. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα είναι ότι οι παιδεραστές έχουν λιγότερη «λευκή ουσία» από τους υπόλοιπους ανθρώπους. Με τον όρο «λευκή ουσία» προσδιορίζουμε την περιοχή του εγκεφάλου όπου υπάρχουν και περνούν τα νευρικά κύτταρα. Επίσης αποτελέσματα ερευνών έχουν δείξει ότι οι παιδεραστές έχουν χαμηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) από τον μέσο άνθρωπο.

Αυτό λοιπόν που συμπεραίνω είναι ότι εξαρτάται πολύ η εκδήλωση της παιδεραστίας από τον ψυχισμό και το περιβάλλον του ανθρώπου που γίνεται παιδεραστής. Θα πρέπει όμως να διεξαχθούν περαιτέρω έρευνες για να καταλήξει η επιστημονική κοινότητα αν τελικώς η παιδεραστία οφείλεται σε κάποια παθολογική αιτία ή σε κάποια ψυχολογική διαταραχή και μετέπειτα αν θεραπεύεται. Διότι είναι αλλιώς να αντιμετωπίζεις έναν άνθρωπο ως ασθενή και αλλιώς να τον αντιμετωπίζεις ως κατηγορούμενο σε ένα από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει ο άνθρωπος πάνω στον πλανήτη, τον βασανισμό παιδικών ψυχών μέσω σεξουαλικού και ψυχολογικού βιασμού.

Αν λοιπόν η παιδεραστία είναι αρρώστια πρέπει να βρούμε τα αίτια και να την αντιμετωπίσουμε από την «ρίζα» της. Να βοηθήσουμε όσους πάσχουν από αυτήν να θεραπευτούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία ως θεραπευμένοι. Αν όμως η παιδεραστία είναι επιλογή τότε η μόνη λύση που προσωπικώς πιστεύω ότι αξίζει σε αυτούς τους ανθρώπους είναι η θανατική ποινή. Ο σωφρονισμός σε ένα τέτοιο έγκλημα δεν θεωρώ ότι είναι εφικτός και άρα δεν υπάρχει περίπτωση βγαίνοντας από την φυλακή ένας παιδεραστής να είναι καλύτερος άνθρωπος. Αν και οι άγραφοι νόμοι της φυλακής είναι πολύ σκληροί για να καταφέρει να επιβιώσει ένας δολοφόνος παιδικών ψυχών.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]