Πολιτική

Εξελίξεις ανακοινώθηκαν στο δημoτικό συμβούλιο Κιλκίς για ΤΕΙ και εθνική οδό Κιλκίς-Θεσσαλονίκης

Του Σωτήρη Κασιμμάτη

Του Σωτήρη Κασιμμάτη

Το μέλλον του ΤΕΙ Κιλκίς υπήρξε ένα από τα κυριότερα θέματα, που απασχόλησαν το δημοτικό συμβούλιο Κιλκίς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 25.1.16.

Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς αναφέροντας ότι παρ’ όλο που το Καλοκαίρι του 2013 το ΤΕΙ Κιλκίς εντάχθηκε διοικητικώς στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σέρρας) συνέχιζε να φαίνεται, ότι ανήκει στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Αυτό καθιστούσε αδύνατη την μετεγκατάσταση του τμήματος. Επίσης, κάθε έργο που εκτελέσθηκε με κονδύλια της ΕΕ δεν μπορεί να αλλάξει δικαιούχο γεγονός που αποκλείει όποια ενδεχόμενη ενοικίαση των νέων εγκαταστάσεων.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργαντάς δήλωσε, ότι έχει λάβει υπόσχεση από την αναπληρώτρια υπουργό παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ότι θα υπάρξουν εξελίξεις μέσα στον Φεβρουάριο. Τα Σέρρας έχουν την διάθεση να δώσουν τμήμα στο Κιλκίς (τμήμα γραφιστικής όπως εκτιμάται από κύκλους του ΤΕΙ Κιλκίς).

Ενα άλλο ζήτημα που τέθηκε και γιά το οποίο μίλησαν ο κ. Γεωργαντάς και ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης είναι το έργο της αποπεράτωσης της νεάς εθνικής οδού Κιλκίς-Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Βεργίδης επισήμανε ότι το πρόβλημα ήταν οι απαλλοτριώσεις «και το οποίο ξεπεράσθηκε χάρη στις κατάλληλες προς εμάς υποδείξεις του κ. Γεωργαντά. Στην συνέχεια ανέκυψε πρόβλημα περιβαλλοντολογικού περιεχομένου που λύθηκε επίσης με την βοήθεια του κ. Γεωργαντά. Αργότερα ανέκυψε οικονομικό πρόβλημα με τον εργολάβο το οποίο διευθετήθηκε. Σήμερα δεν υφίσταται θέμα απένταξης του έργου από τα προγράμματα χρηματοδότησης.

Αντιθέτως, εντάχθηκε στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

«Πολύ σημαντικό έργο», χαρακτήρισε ο κ. Γεωργαντάς την σύνδεση με την Νέα Εγνατία από την Νέα Σάντα.

Ο εργολάβος μπήκε στο έργο το 2012 και έπρεπε να τελειώσει έως τις 15 Δεκεμβρίου του 2015 με το παλιό πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Πρόκειται γιά ένα έργο «γέφυρα» το οποίο μέσω του προαναφερθέντος προγράμματος έχει πλέον εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. «Ο εργολάβος οφείλει να παραδώσει το έργο έως τον Μάρτιο του 2018», τόνισε.

Τέλος, στο θέμα του έργου από το τμήμα του κόμβου Μαυρονερίου μέχρι την νότια είσοδο-έξοδο του Κιλκίς αναφέρθηκε ο κ. Βεργίδης, δηλώνοντας ότι το έργο δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Συμπληρωματικώς, ο δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης γνωστοποίησε, ότι εισέρρευσε στην ΔΕΥΑΚ ποσό 250.000 ευρώ γιά το έργο αυτό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα