Κοινωνία

Επιτυχίες μαθητών του 1ου γυμνασίου Κιλκίς σε τοπικούς και πανελληνίους μαθηματικούς διαγωνισμούς

Στο πλαίσιο των μαθηματικών διαγωνισμών του σχολικού έτους 2019-20 μαθητές του 1ου γυμνασίου Κιλκίς σημείωσαν σημαντικές επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, στον διαγωνισμό «Υπατία – Α φάση», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές α’ γυμνασίου και διενεργήθηκε από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας του νομού Κιλκίς στις 9 Νοεμβρίου 2019, διακρίθηκαν συνολικώς δώδεκα μαθητές από όλα τα σχολεία του νομού, από τους οποίους οι πέντε προέρχονται από το 1ο γυμνάσιο και είναι οι Ιωάννης Μαύρος, Ελένη-Μαρία Δημητριάδου΄Δημοκράτης Ντίνου, Αναστασία Αλμπάνη και Αθανάσιος Αμοιρίδης.

Παράλληλα με τον ανωτέρω διαγωνισμό διεξήχθη η α΄ φάση του 80ου πανελληνίου μαθηματικού διαγωνισμού στα μαθηματικά «Ο Θαλής», ο οποίος αφορά στους μαθητές και τις μαθήτριες των ΄β΄ και γ΄ τάξεων των γυμνασίων όλης της χώρας, καθώς και όλων των τάξεων των λυκείων.

Σ’ αυτόν διακρίθηκαν έξι μαθητές β΄ γυμνασίου, από τους οποίους οι δύο προέρχονται από το 1ο γυμνάσιο, και είναι οι Αθηνά Γούναρη και Νικήτας Σαρίδης, και τρεις μαθητές γ΄ γυμνασίου, από τους οποίους οι δύο προέρχονται από το 1ο γυμνάσιο και είναι οι Χριστίνα Κάντριου και Χρυσάνθη Πουλτουρτζίδου.

Στον επόμενο διαγωνισμό «Υπατία – Β φάση», ο οποίος απευθύνεται στους δώδεκα επιτυχόντες μαθητές της ά΄ γυμνασίου «Υπατία-Α φάση» και διενεργήθηκε από το τοπικό παράρτημα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στις 18 Ιανουάριου 2020, διακρίθηκαν συνολικώς έξι μαθητές από τους οποίους οι τρεις προέρχονται από το 1ο γυμνάσιο και είναι οι Ιωάννης Μαύρος,Δημοκράτης Ντίνου και Αναστασία Αλμπάνη.

Παράλληλα με τον παραπάνω διαγωνισμό διεξήχθη η β΄ φάση του 80ου πανελλήνιου μαθηματικού διαγωνισμού στα μαθηματικά «Ο Ευκλείδης», ο οποίος έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο και απευθύνεται στους επιτυχόντες μαθητές του διαγωνισμού στα μαθηματικά «Ο Θαλής», όπου διακρίθηκαν τρείς μαθητές από το νομό Κιλκίς και οι δύο ανήκουν στο μαθητικό δυναμικό του 1ου Γυμνασίου και είναι οι:

• Κάντριου Χριστίνα

• Πουλτουρτζίδου Χρυσάνθη

οι μαθήτριες αυτές συμμετείχαν στις 22 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο Αρχιμήδης», από την οποία θα επιλεγεί η εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 37η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ρουμανία, Μάιος 2020) και στη Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2020).

Επιπρόσθετα στο Διαγωνισμό «Μαθηματικής και Λογικής Σκέψης» που διοργανώθηκε στο Κολέγιο ‘‘Ανατόλια’’ 1 και 2 Φεβρουαρίου 2020 η ομάδα του 1ου Γυμνασίου πήρε τη δεύτερη θέση με τους μαθητές:

• Κάντριου Χριστίνα

• Μαρκόπουλο Γεώργιο

• Πουλτουρτζίδου Χρυσάνθη

Η διευθύντρια Κωνσταντινιά Τρίγκα και ο σύλλογος διδασκόντων συγχαίρουν θερμά όλους αυτούς τους μαθητές. Συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στους γονείς που στήριξαν τα παιδιά τους και στους εκπαιδευτικούς Ιωαννίδη Ιωάννη, Αραμπατζή Ευάγγελο, Σαββίδη Χρήστο και Σαμουηλίδη Χρήστο, οι οποίοι με κάθε τρόπο συνέδραμαν τις προσπάθειες των μαθητών.

Σημαντικός αρωγός σ’ όλες αυτές τις επιτυχίες υπήρξε η φάρμα «Κουκάκη» και ιδιαίτερα ο Δημήτρης Κουκάκης. Γι’ αυτό η διευθύντρια και ο σύλλογος διδασκόντων τους ευχαριστούν θερμά.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Άνιση μεταχείριση

Η «Τέχνη» είχε ζητήσει από τον δήμο την διάθεση του συνεδριακού κέντρου το Σάββατο 27 ή Κυριακή 28.5.23 γιά την […]