Κοινωνία

Επανέναρξη του κέντρου κοινωνικής στήριξης με όλα τα μέτρα προστασίας

Από τη Δευτέρα 1.6.20 υποδεχόμαστε σταδιακά τους ωφελούμενους του προγράμματος του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης μετά από απολύμανση του κτηρίου και των λεωφορείων μας, τις απαραίτητες αλλαγές διαρρύθμισης του χώρου μας, ενημέρωση του προσωπικού σχετικά με τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν και πάντα σύμφωνα με τις οδηγίες της εγκυκλίου που εστάλη στο Κέντρο.

Το Κέντρο Κοινωνικής Στήριξης από την πρώτη στιγμή των έκτακτων μέτρων πρόληψης κατά του COVID-19 βρέθηκε κοντά στους ωφελούμενους και τις οικογένειές τους.
Ο ψυχίατρος και η ψυχολόγος του Κέντρου ήταν στη διάθεση όλων προσφέροντας υποστήριξη σχετικά με τη διαχείριση της καθημερινότητας.

Η κοινωνική υπηρεσία ήταν σε συνεχή επικοινωνία καταγράφοντας τις ανάγκες του κάθε ωφελούμενου σε όλους τους τομείς.

Η διεπιστημονική ομάδα επικοινωνούσε τηλεφωνικά με τις οικογένειες των ωφελούμενων προσφέροντας συμβουλευτική ο κάθε ένας στον τομέα του, η νοσηλευτική υπηρεσία πρόσφερε με ασφάλεια και σεβασμό προς τους ωφελούμενους κατ’ οίκων μετρήσεις και κάλυψη φαρμακευτικών αναγκών που προέκυψαν.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν σε όλο το νομό κατ’ οίκων διανομές συσσιτίου που ετοιμαζόταν σύμφωνα με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές στην κουζίνα του Κέντρου Κοινωνικής Στήριξης.

Οι διανομές έγιναν με τα λεωφορεία μας και οι διανομείς εξοπλίστηκαν με στολές μίας χρήσης, γάντια, μάσκες και σκουφάκια για το κεφάλι εξασφαλίζοντας έτσι την ασφάλεια της υγείας όλων.

Τον Μάιο προστέθηκαν καθημερινές επισκέψεις από το προσωπικό του Κέντρου στα σπίτια των ωφελούμενων σε όλο το νομό Κιλκίς με τα λεωφορεία του Κέντρου μας στους οποίος δόθηκαν γραπτές οδηγίες διατροφής και άσκησης από τον καθηγητή προσαρμοσμένης φυσικής αγωγής, κάλυψη αναγκών από το νοσηλευτικό προσωπικό, κουτιά κατασκευών από το τμήμα των εργαστηρίων και εκπαιδευτικό υλικό από τη λογοθεραπεύτρια.

Παράλληλα, σχεδιάζαμε νέες δραστηριότητες για να περιληφθούν στο νέο πρόγραμμα του Κέντρου μας.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα