Κοινωνία

Εν αποστρατεία μεν, πάντα όμως… «η Βάσω η τροχονόμος του Κιλκίς»

Υστερα από 32 συναπτά έτη ευδοκίμου υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, «ήγγικεν η ώρα» της αποστρατείας της υπαστυνόμου β’ Βασιλικής Νικολάου.

Αυτή η απλή αναφορά, δεν είναι κατ’ αρχάς αρκετή, για ν «κεντρίσει» το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης του Κιλκίς, καθώς σε κάθε υπηρεσία, στρατιωτική ή πολιτική, δίνουν και παίρνουν οι αποστρατείες ή συνταξιοδοτήσεις στελεχών, όταν έρχεται το πλήρωμα του χρόνου.
Όμως, η συγκεκριμένη αστυνομικός δεν είναι «ένα στέλεχος σαν όλα τα άλλα», από εκείνα που θα μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητα από την κοινή γνώμη.

Δεν είναι… «όποια και όποια» Βασιλική.
Είναι… η Βάσω ή, αλλιώς, η τροχονόμος του Κιλκίς.
Η τροχονόμος, που εδώ και περισσότερο από τρεις δεκαετίες «άφησε» την δική της «σφραγίδα» σ’ αυτό που λέμε τροχονομικό έλεγχο, συνδυάζοντας άψογα το γράμμα με το πνεύμα του νόμου, την υπηρεσιακή τυπικότητα με την εντός λελογισμένων ορίων ανεκτικότητα, την αυστηρότητα με την ευγένεια, την προσήλωση στο καθήκον με την ανθρώπινη ευαισθησία.

Μία εμβληματική φυσιογνωμία του συγκεκριμένου χώρου, που κατάφερε, χάρη από την μία στην επαγγελματική κατάρτισή της και από την άλλη στην έμφυτη κοινωνικότητά της, να κερδίσει την καθολική εκτίμηση και σεβασμό και να καταστεί ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα μέλη της κοινωνίας του Κιλκίς, έχοντας συγχρόνως καταξιωθεί ως ένα από τα ξεχωριστά στελέχη του τοπικού τμήματος της τροχαίας.
Βεβαίως, από την συγκεκριμένη υπηρεσία δεν λείπουν τα στελέχη με προσόντα και ικανότητες να δώσουν συνέχεια στην αξιόλογη παράδοσή της στο Κιλκίς. Όμως, Βάσω ένστολη είναι… μόνο μία, και θα «πάρει» καιρό στην κοινωνία, και ειδικότερα… στην «πιάτσα» του Κιλκίς, να την συνηθίσει… χωρίς στολή, σφυρίχτρα και μπλοκάκι.
Σίγουρα, όμως, θα την περιβάλλει εσαεί με την ίδια εκτίμηση, σεβασμό, αγάπη και αναγνώριση.

Τιμητικό έπαθλο

Και μπορεί μεν η Βάσω να αποστρατεύθηκε, αλλά για τους συναδέλφους της εξακολουθεί να είναι… «μία από αυτούς», εξ ου και η ευχάριστη έκπληξη, που της επεφύλαξαν.
Ετσι, κατά την διάρκεια της κοπής της βασιλόπιτας του τμήματος τροχαίας Κιλκίς, αποτέλεσε το τιμώμενο πρόσωπο.
Το τιμητικό έπαθλο απένειμε στην Βάσω ο αστυνομικός διευθυντής Ευστάθιος Κουρτίδης, μαζί με τα εύσημα του για την ευδόκιμο σταδιοδρομία της στην τροχαία, εξαίροντας τον επαγγελματισμό, το ήθος και την συνέπειά της, συγχρόνως με την συνολική παρουσία της στην τοπική κοινωνία.

Η τροχαία Κιλκίς τίμησε την τροχονόμο Β. Νικολάου

Την βασιλόπιτά του έκοψε το τμήμα τροχαίας Κιλκίς.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1.2.20, στο εστιατόριο «Πλάτανος» του Κιλκίς. Κατά την διάρκειά της τιμήθηκε η προσφάτως αποστρατευθείσα υπαστυνόμος β’ Βασιλική Νικολάου, η εδώ και πάνω από τρεις δεκεατίες εμβληματική «τροχονόμος του Κιλκίς». Το τιμητικό έπαθλο απένειμε στην κ. Νικολάου ο αστυνομικός υποδιευθυντής Ευστάθιος Κουρτίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σταδιοδρομία της και της «έπλεξε» το εγκώμιο για την επαγγελματική συνέπεια και ζήλο καθώς και το ήθος της.
Σε όλα τα στελέχη του τμήματος προσφέρθηκαν βασιλοπιτάκια από την αστυνομική υποδιευθύντρια Κυριακή Μαγνήσαλη, και η τύχη «χαμογέλασε» στον ανθυπαστυνόμο Χρήστο Πυρίντσο, καθώς το «φλουρί» βρέθηκε στο δικό του βασιλοπιτάκι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ενδιαφέρουσες εισηγήσεις

Η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κιλκίς Φεβρωνία Ιωαννίδου συμμετέσχε στο 2ο παιδαγωγικό συνέδριο, που διεξήχθη στην πόλη μας. Παρουσίασε τις […]