Αρθρογραφία

Εκτός από υβριστές είναι και δολοφόνοι

fyrom-police-border-kilkis-maxitisΟι περισσότεροι από εμάς που ζούμε στο μικρό και φιλόξενο Κιλκίς, σίγουρα έχουμε πάει στη γείτονα χώρα των Σκοπίων, είτε για να αγοράσουμε κάτι, είτε για να «φτιάξουμε» τα δόντια μας, είτε για βενζίνη, είτε για να δοκιμάσουμε τη τύχη μας σε κάποιο καζίνο, είτε απλώς για μία βόλτα στα παράλια της λίμνης Δοϊράνης.

Σίγουρα οι τεράστιες σημαίες στα σύνορα τους καθώς και η συμπεριφορά τους πολλές φορές μας έχουν ενοχλήσει. Η προσπάθεια τους δε να αποδείξουν, ότι είναι… ελέφαντες, βάζοντας παντού το όνομα Μακεδονία καθώς και εκείνο το άιντε που σου λένε για να φύγεις από το τελωνείο τους, μας έχει κάνει να αισθανθούμε τη πίεση μας λίγο ανεβασμένη.

Το χειρότερο από όλα, όμως, δεν είναι η προκλητική συμπεριφορά τους. Διότι αν το καλοσκεφτείς τέτοια συμπεριφορά θυμίζει παιδάκι δημοτικού, που θέλει να χτυπήσει τον συμμαθητή του επειδή βγήκε πρώτος από την τάξη. Είναι τόσο αλαζόνες, υπερόπτες και πολιτικώς ανίκανοι, που νομίζουν ότι η ψευτομαγκιά θα τους οδηγήσει κάπου. Το να ονομάζεις το πρώτο δρόμο μετά τα σύνορα «Οδός Μεγάλου Αλεξάνδρου» όχι μόνο σε καθιστά κομπλεξικό αλλά και υβριστή.

Το χειρότερο, λοιπόν, είναι ότι αυτοί οι άνθρωποι έκλεισαν τα σύνορα τους χωρίς να υπολογίζουν κανέναν. Μόλις λίγα μέτρα μακριά από τον φράχτη βλέπουν ανθρώπους να πεινάνε, να αρρωσταίνουν, να βασανίζονται και να εκλιπαρούν για να τους αφήσουν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη δική τους όσο πιο μακριά γίνεται από τον πόλεμο. Αλλά αυτοί εκεί. Σφράγισαν την είσοδο στη χώρα τους δείχνοντας την πιό ακραία συμπεριφορά τους.

“Γυρίστε μας πίσω στην Συρία για να πεθάνουμε γρήγορα, το προτιμώ, από τον αργό θάνατο που βιώνουμε εδώ πέρα” ήταν τα λόγια ενός πρόσφυγα που ζη στις λάσπες της Ειδομένης.
Για μένα αυτοί οι άνθρωποι διαπράττουν έγκλημα, και όχι μικρό αλλά μεγάλο. Αν πεθάνει κόσμος στην Ειδομένη την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουν οι γείτονες. Αυτοί θα είναι και οι ηθικοί αυτουργοί και οι εκτελεστές της δολοφονίας. Γιατί το να προστατεύεις τη χώρα σου είναι θεμιτό. Το να το κάνεις εις βάρος άλλων ανθρώπων είναι τουλάχιστον ρατσιστικό.

Περισσότερα

Υποψήφιος 101 – Μέρος 2ο

Τι νομίζατε; Έτσι με πέντε συμβουλές θα σας άφηνα να κατέλθετε στις εκλογές. Όχι δα! Έχει ψωμάκι η υπόθεση και […]

Έφυγε… και ο Παναγιώτης, στα 83 του χρόνια.

“Έντιμος, ήρεμος (ακόμη και στο φευγιό σου θεέ μου), ήσυχος, εργατικός, χαμογελαστός, υποστηρικτικός, σύζυγος, πατέρας, μπαμπάς, οικογενειάρχης! Έγινες πατέρας, ανάδοχος […]

Υποψήφιος 101 – Μέρος 1ο

Αν είσαι υποψήφιος/α δημοτικός/ή σύμβουλος τότε παρακάτω ακολουθούν μερικές συμβουλές για να μπορέσεις να περάσεις την πόρτα του Δημαρχείου περήφανα. […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Παναγιώτη Γουδαμάνη στην λαϊκή αγορά του Κιλκίς