Πολιτισμός

Εκδήλωση μνήμης για τον Ερμή Μουρατίδη στην Εύξεινο Λέσχη Θεσσαλονίκης

Εκδήλωση μνήμης για την προσφορά και το έργο του Ερμή Μουρατίδη, διοργανώνουν η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, η εφημερίδα ΕύΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ και το περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ, την Δευτέρα 3.2.20, στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ευξείνου Λέσχης (Λεωφ. Νίκης 13, 2ος όροφος).

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι η Χρύσα Μάντακα, επίκουρη καθηγήτρια – ενδυματολόγος – σκηνογράφος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Παύλος Ελευθεριάδης, διευθυντής σκηνής, ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, ενώ θα εμφανιστεί ο Μιχάλης Καλιοντζίδης με το μουσικό του σύνολο και τη χορωδία του συλλόγου Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου».

Ποιός ήταν ο Ερμής Μουρατίδης
Ο Ερμής Μουρατίδης γεννήθηκε στο Κιλκίς το 1931, από γονείς πρόσφυγες που ήρθαν στην Ελλάδα, από το Σοχούμ και την Καισάρεια. Σκηνοθέτης, συγγραφέας, σεναριογράφος, σπούδασε στην Επαγγελματική Σχολή Θεάτρου – Κινηματογράφου (Λυκούργου Σταυράκου), στο τμήμα Σκηνοθεσίας και Σεναρίου. Ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Σκηνοθετών (ΕΕΣ) και μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου. Σκηνοθέτησε δεκάδες έργα για το ποντιακό θέατρο. Υπήρξε η ψυχή της Ποντιακής Σκηνής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ). Πέθανε στις 28 Οκτωβρίου 2016, στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα