Κοινωνία

100η αιμοδοσία της τράπεζας αίματος των “Ακριτών” Πολυκάστρου

Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020 συμπληρώθηκαν 30 χρόνια από την ίδρυση της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» Πολυκάστρου και πραγματοποιήθηκε η 100η αιμοδοσία στο “Σπίτι του Πόντου”.

Η τράπεζα αίματος ιδρύθηκε στις 11 Μαρτίου 1990 ( 1η αιμοδοσία) με διοικούσα επιτροπή τον Β. Αθανασιάδη(πρόεδρο), τον Ν.Σιάνα και τον Δ.Μερεσίδη(†).

Οι πρώτοι αιμοδότες – ιδρυτικά μέλη ήταν 38 εθελοντές.

Η σημερινή διοικούσα επιτροπή που αποτελείται από τον Βασίλη Αθανασιάδη (επίτιμος πρόεδρος του συλλόγου), Δ.Παπαδόπουλο ( Πρόεδρο του Δ.Σ.) και την Ν.Καρακασίδου (α΄αντιπρόεδρο του Δ.Σ.) διοργάνωσε με την συμβολή και της Κ.Τοπαλίδου (Γ.Γραμματέας του Δ.Σ.), της Δ.Τιρεκίδου (Ειδ.Γραμματέας του Δ.Σ.) και του Γ.Καλαϊτζίδη(αιμοδότης) την 100η αιμοδοσία με μεγάλη επιτυχία.

Ο χρόνος που διήρκεσε η αιμοδοσία ήταν από τις 9.30 το πρωί εως τις 13.30 το μεσημέρι, όπου και εξαντλήθηκαν οι ασκοί αιμοδοσίας. Προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν πολλοί εθελοντές, κρίθηκαν κατάλληλοι 68 (49 άνδρες και 19 γυναίκες).

Ανάμεσα στους αιμοδότες υπάρχουν και 10 νέα μέλη που αιμοδότησαν για πρώτη φορά, ανεβάζοντας τον αριθμό των μελών της τράπεζας σε 1172 μέλη. Στις γυναίκες αιμοδότριες, αλλά και στις εργαζόμενες νοσηλεύτριες προσφέρθηκε από ένα τριαντάφυλλο για να τιμηθεί η ημέρα της γυναίκας.

Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου και Περιχώρων «Οι Ακρίτες» και η διοικούσα επιτροπή της τράπεζας αίματος ευχαριστεί και συγχαίρει όλα τα μέλη που προσήλθαν για να αιμοδοτήσουν , δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους προς τον συνάνθρωπο.

Ιδιαίτερο ευχαριστώ στο προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Κιλκίς, τον διευθυντή του τμήματος Δρ. Ν.Κοντογιώργου και τις νοσηλεύτριες Α.Κατσαρή, Σ.Διαμαντίδου και την Ε.Τούλια για την άψογη συνεργασία μας όπως πάντα.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους παρακάτω που για την επετειακή 100η αιμοδοσία ετοίμασαν πλούσια εδέσματα και προσέφεραν τα απαραίτητα υλικά και λουλούδια : η Αγγ. Αθανασιάδου, η Αθ. Αθανασιάδου, Μ. Αθανασιάδου, Σ.Αθανασιάδου, η Σ.Βακαλούδη, η Λ.Γεωργιάδου, η Μ.Γούλα, η Γ.Ζαβουδάκη, η Τ. Καλπακίδου, η Α.Καρακασίδου. η Τ.Καρακατσανίδου, η Χ.Κουμαρνέτου, η Ε.Κλαψινάκη, η Θ.Λουκά, η Β.Μερεσίδου, η Ε.Μπερμπερίδου, η Μ.Μπρόβα, η Ε.Νοταρίδου, η Α.Παντελίδου, η Ντ. Παπαδοπούλου, η Ντ.Παρπουτσιάδου, η Μ.Παυλίδου, η Ε.Σκαλιστήρα, η Ν.Σπυρίδου, η Δ.Τοπαλίδου,η Γ.Τοπαλίδου, η Γ.Τσάκου,η Γ.Τσιτουρούδη , η Α.Χατζηπροδρομίδου, ο Φ.Βασιλειάδης, ο Γ.Παναγιωτίδης, ο Σ.Παπαδόπουλος, ο Γ.Σιάνας, και ο Η.Χαρτοματσίδης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον μόνιμο χορηγό της τράπεζας αίματος των «Ακριτών» στον Μ.Κιουρτσίδη (ΒΕΚ Μ.Δάσος).

Τα μέλη που αιμοδότησαν στην 100η αιμοδοσία.

Από το ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ (46):
Αθανασιάδης Ν. ,Αντωνιάδης Μ., Αφεντουλίδου Ε., Βαλαβάνη Στ.,Γκαϊτατζής Στ., Γκαντζινικούδης Ν., Δαμακούδης Π., Δραγανίδης Γ., Δραγανίδης Γ., Ζάικος Χρ., Ιωαννίδης Σ., Καλαϊτζίδης Γ., Κοντόπουλος Α., Κουκουσούλης Ι., Κούπανη Α., Καρυωτούδη Στ., Κοσκοσίδου Ε., Λεντίδου Ε., Μπιλιανίδης Α., Μπιλιανίδης Μπ., Μούζα Ε., Μπαντά Α., Μπερμπερίδου Ε., Μπαϊνούζη Σ., Νάτσιος Θ., Νάκε Ν., Ντάτος Γ., Ουζούνη Μ., Ούλιου Ε., Παντελίδου Α., Παπαδόπουλος Δ., Παπαδόπουλος Λ., Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Σ., Παπαδόπουλος Στ., Παπαθανασίου Μ., Παυλίδης Λ., Τζόρνταν Ρ., Στεργιούλας Θ., Τσιρόπουλος Δ., Τοπαλίδου Κ., Τσακίρης Γ., Τσιναρίδου Σ., Τσουκαλάς Σπ., Χαμουρούδη Χρ., Χρυσανθίδου Ν.

Από την ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ(5):
Γρηγοριάδης Α., Κουταλίδης Θ., Περίτσης Θ., Σαούλης Χρ., Φυτανίδης Γ.

Από το ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΣ(5):
Θεοφανίδης Σπ., Κιτσικίδης Α., Κιτσικίδης Κ., Μελικίδης Μ.,Παπαδοπούλου Δ.

Από την ΠΟΝΤΟΗΡΑΚΛΕΙΑ(2): Παυλίδης Φ., Συμεωνίδης Κ.

Από τον ΛΙΜΝΟΤΟΠΟ(2):Μπουσκπούκης Β., Τσουρτσουκλής Στ.

Από το ΑΞΙΟΧΩΡΙ: Αδαμίδης Α.

Από την ΠΗΓΗ: Σατσοπτάς Ν.

Από το ΒΑΦΕΙΟΧΩΡΙ: Μεραχτσάκης Στ.

Από την ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Μακρής Β.

Από την Μ.ΒΡΥΣΗ:Παυλίδης Η.

Από την ΠΛΑΤΑΝΙΑ: Τιρεκίδου Ι.

Από την Ν.ΚΑΒΑΛΑ: Γιαννακούλης Στ.

Από την ΣΙΤΑΡΙΑ: Ιορδανόπουλος Μ.

Κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας το “Σπίτι του Πόντου” επισκέφτηκε ένα από τα ιδρυτικά μέλη, τόσο του ίδιου του συλλόγου όσο και της τράπεζας αίματος, ο Γιώργος Αλτιπαρμακίδης (91 ετών).

Η παρουσία του έδωσε χαρά και συγκίνηση τόσο στον ίδιο όσο και στους παρεβρισκόμενους. Κατά την 100η αιμοδοσία υπήρξαν δύο μέλη που αιμοδότησαν στην 1η και στην 100η ο Σίμος Ιωαννίδης και ο Βαγγέλης Μπουσμπούκης. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλός αιμοδότησε για 76η φορά.

Τέλος, στα μέλη της τράπεζας αίματος προστέθηκαν δύο νέοι, παιδιά εν ενεργεία αιμοδοτών της τράπεζας που αιμοδότησαν μαζί με τους γονείς τους, η κόρη της κ. Ουζούνη και ο γιος του κ. Δραγανίδη.

Οι επόμενες ημερομηνίες για τις αιμοδοσίες της τράπεζας αίματος των «ΑΚΡΙΤΩΝ» είναι την Τρίτη 19.5.20 και την Κυριακή 5.6.20

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα