Κοινωνία

Οι έφεδροι αξιωματικοί τίμησαν το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς

Από το Λύκειο των Ελληνίδων Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

«Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020 ο ετήσιος χορός του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς. Η προσέλευση των φίλων και μελών του Λ.Ε.Κ. στο «Κτήμα των Ευχών» ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ και το κέφι υπήρξε αμείωτο μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Στο μεγάλο γλέντι που στήθηκε, συνέβαλαν καθοριστικά τα Χάλκινα της Γουμένισσας (Γρηγόρης Δίγκας – κλαρίνο, Χρήστος Ασαρτζής – τρομπέτα, Δημήτρης Ασαρτζής – κρουστά) και οι μουσικοί Φόρης Απατσίδης – λύρα, τραγούδι, Μιχάλης Κετικίδης – πλήκτρα, Δημήτρης Οταπασίδης – νταούλι και Στέλιος Ματακάκης – γκάιντα.

Η βραδιά τα είχε όλα: διασκέδαση, ποιοτική παραδοσιακή μουσική, καλό φαγητό και παρέα και φυσικά χορό μέχρι πρωίας.

Το Λ.Ε.Κ. για την τεράστια επιτυχία που σημείωσε ο χορός επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια:

Όλους τους φίλους και τα μέλη του που ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους στο κάλεσμα του Λ.Ε.Κ.
Τους χορευτές που συνεισέφεραν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.
Τους συλλόγους: «Άγιος Τρύφων» Κιλκίς, Αργοναύτες, Αρκάδι, Αρμονία, Θρακική Εστία Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικό Σύλλογο Καμπάνη, Αστέρα Μ. Βρύσης, «Διογένης ο Συνωπεύς» Γουμένισσας, Ανατολική Ρωμυλία Αιγινίου Πιερίας που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο μεγάλο γλέντι του Λ.Ε.Κ.
Όλα τα καταστήματα, τις επιχειρήσεις και τους χορηγούς της λαχειοφόρου αγοράς.

Ακόμη μια αναγνώριση του πολύπλευρου έργου του Λ.Ε.Κ.
Ο σύνδεσμος εφέδρων αξιωματικών νομού Κιλκίς τίμησε το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτάς του, την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Κιλκίς.

Την πλακέτα παρέλαβε εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου η πρόεδρος του Λ.Ε.Κ. Δάφνη Νιάκα, η οποία χαρακτήρισε εξόχως τιμητική τη βράβευση από τον Σύνδεσμο Εφέδρων. Η σημαντική αυτή διάκριση, όπως συνέχισε, έρχεται να προστεθεί στις ουκ ολίγες που έχει λάβει όλα τα προηγούμενα χρόνια το Λ.Ε.Κ. τόσο εντός Ελλάδας (π.χ. Βραβείο «εις μνήμην Κωνσταντίνου Γ. Σκούρα» από την Ακαδημία Αθηνών – 2006), όσο και εκτός (π.χ. Βραβείο παρουσίασης ποικιλίας χορών και παραδοσιακών φορεσιών στο Διεθνές Διαγωνιστικό Φεστιβάλ Szurk της Πολωνίας – 1998).

Αναφερόμενος στο Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς, ο πρόεδρος του συνδέσμου Κώστας Παπανικολάου το χαρακτήρισε κιβωτό πολιτισμού, ενώ για το ρόλο του ως θεματοφύλακα της παράδοσης μίλησαν κατά το χαιρετισμό τους, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γ.Γεωργαντάς, οι βουλευτές ν. Κιλκίς Ε.Αγαθοπούλου και Γ.Φραγγίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Α.Βεργίδης και οι δήμαρχοι Κιλκίς και Παιονίας Δ.Κυριακίδης και Κ.Σιωνίδης αντίστοιχα.

Ιδιαίτερο χρώμα στην εκδήλωση έδωσαν με την εμφάνισή τους, χορευτές από το εφηβικό τμήμα του Λ.Ε.Κ.

Πέρα από το Λ.Ε.Κ. οι τιμώμενοι της ημέρας ήταν ο 18χρονος αθλητής Αλέξανδρος Αλερού και ο πρώην βουλευτής Θεόδωρος Πασσαλίδης.»

Περισσότερα
Δείτε ακόμα