Κοινωνία

O δήμαρχος Πατρέων K.Πελετίδης σε ρόλο ξεναγού σε μαθητές από το 2ο λύκειο Κιλκίς (Βίντεο+φώτο)

Άφησε για λίγο το γραφείο του στο δημαρχείο και έκανε χρέη… ξεναγού ο ποντιακής καταγωγής δήμαρχος Πατρέων Νίκος Πελετίδης, ο οποίος ανέλαβε να δείξει τις γωνιές της Πάτρας σε μαθητές και μαθήτριες του 2ου γενικού λυκείου Κιλκίς που βρίσκονται στην πόλη για την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή.

Ο Κώστας Πελετίδης ξεναγεί μαθητές και μαθήτριες από το Κιλκίς (φωτ.: Δήμος Πατρέων)

Ο Κώστας Πελετίδης ξεκίνησε την ξενάγηση από τις σκάλες Αγίου Νικολάου, το Κάστρο, το Αρχαίο Ωδείο, το Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο κάνοντας σύντομη αναφορά στην ιστορία της πόλης.

Στη συνέχεια ενημέρωσε τους μαθητές και τις μαθήτριες για την Άνω και Κάτω πόλη, για το λιμάνι και για τους μυκηναϊκούς τάφους της Βούντενης.

Ποντιακής καταγωγής ο ίδιος, δεν παρέλειψε να τους πάει στα Προσφυγικά, τη συνοικία που δημιουργήθηκε από Πόντιους και Μικρασιάτες. Εκεί τους μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι πρόσφυγες και για την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, όπως εξήγησε, το Προσφυγικό σήμερα έχει την ίδια αιτία, «τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών, τις επεμβάσεις και τους πολέμους για τις ενεργειακές πηγές, και την αρπαγή του πλούτου των λαών».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εύκολο… να μετρηθούν

Μέγα το πλήθος κατά την ομιλία Κασσελάκη στο Κιλκίς. Το πλήθος… των αστυνομικών συνοδείας και των υποψηφίων ευρωβουλευτών! Το άλλο […]