Αρθρογραφία

Εννέα παλικάρια… πριν 60 χρόνια

Γράφει ο Βασίλης Αθανασιάδης

Άνοιξη του 1964, ακριβώς πριν 60 χρόνια, εννέα παλικάρια, απόγευμα Κυριακής λίγο πριν αρχίσει η βόλτα (νυφοπάζαρο) στην κεντρική οδό του Πολυκάστρου, Μ. Αλεξάνδρου, στο ύψος της Αγίας Τριάδος.

Η φωτογραφία είναι βγαλμένη στην αυλή του τότε “Σπιτιού του Παιδιού” της Βασιλικής Πρόνοιας, σημερινό Ειρηνοδικείο Πολυκάστρου, πίσω τα δέντρα-πεύκα στην αυλή του σημερινού Γυμνασίου, εκεί ήταν το σημείο συνάντησης των νέων, εκεί μάθαμε το σκάκι, την δεκαεξάρα, το πινγκ πονγκ, εκεί μάθαμε να αγαπάμε τα βιβλία από την πλούσια βιβλιοθήκη και πολλά άλλα.

 

Άνω από αριστερά: Γιώργος Ι. Μπαρτακτσόγλου (1946-2022) , Δημήτρης Φ. Τσαγκάκης (1945), Γιώργος Ι. Σμυρνάκος (1945), Δημήτρης Βλ. Ζησάκος (1944-2013 ), Κώστας Γ. Καλπακίδης(1948)

Κάτω από αριστερά:  Χρήστος Κυρ. Αραβιάδης(1948), Δημήτριος Ι. Μπαρτακτσόγλου (1944) και Γιώργος Ν. Αθανασιάδης (1944-2021).

 

Στα παιδικά τους χρόνια, ήταν όλοι φίλαθλοι/οπαδοί του θρυλικού “Ολυμπιακού” Πολυκάστρου και αργότερα από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, φανατικοί φίλαθλοι της Α.Ε.Πολυκάστρου.

Ζήσανε χρόνια δύσκολα, φτωχά, κοντά στη φύση,

μα είχαν μέσα τους βαθειά, τη θέληση για ζήση.

Ύστερα όλοι σκόρπισαν σ΄Ανατολή και δύση,

άλλος για Κύπρο τράβηξε άλλοι για Γερμανία,

άλλος στις ΗΠΑ βρέθηκε και άλλοι στη Σουηδία.

 

Σήμερα κάποιοι μας βλέπουν από ψηλά, να είναι καλά εκεί που είναι.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εξέχουσα και επιτυχημένη

Νέα διάκριση γιά την Νατάσα Σωτηριάδου, καθώς η Εθνική Ασφαλιστική την βράβευσε ως εξέχουσα στον κλάδο ζωής της εταιρείας γιά […]