Αρθρογραφία

Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρώπου: Επί τέλους, πραγματικότητα ένα όνειρο… δεκαετιών

Του Πολυκράτη Παντσίδη

Με ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε από τον δήμαρχο Παιονίας το έργο ασφαλτόστρωσης της αγροτικής οδού Γουμένισσας – Ευρώπου.

Πράγματι, όπως το επισημάνει και ο ίδιος, το περιμέναμε δεκαετίες τώρα καθώς η υλοποίηση του θα συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας.

Με την ευκαιρία, ήθελα να αναφέρω ότι το έργο αυτό μπορεί να αποτελέσει την βάση γιά την έναρξη ενδιαφέροντος επέκτασης του με τις βελτιώσεις και των τεσσάρων κάθετων αγροτικών δρόμων, που συνδέουν αυτήν με τις όμορες κοινότητες, των οποίων τα αγροκτήματα εφάπτονται στην οδό, καθιστώντας την ακόμη πιό αποτελεσματική.

Αναφέρομαι στις κοινότητες Πολυπέτρου, Στάθη, Φιλυριάς και Τούμπας. Οι βελτιώσεις των ήδη υφισταμένων αγροτοδρόμων θα συμβάλουν στην πλήρη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (αγροτική, συγκοινωνιακή, τουριστική κ.α.) και την άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, και όχι μόνον.

Οι προτεινόμενες βελτιώσεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν την τακτική συντήρηση των εν λόγω δρόμων, ώστε να καταστεί εφικτή η διέλευσή τους από ιδιωτικής χρήσεως επιβατικά οχήματα και, επίσης, να περιλαμβάνουν την κατασκευή αυλάκων απορροής ομβρίων υδάτων και ό,τι άλλο θα ήταν απαραίτητο γιά την λειτουργική χρήση τους.

Ως εκ τούτου, η δημοτική αρχή και οι δημοτικές παρατάξεις αξίζει τον κόπο να μεριμνήσουν αμέσως γιά τις προτεινόμενες βελτιώσεις των οδών αυτών και να μην χρειασθεί να περιμένουμε γιά αυτές… μερικές γενιές ακόμη.

Γιά την ιστορία οφείλουμε να αναφέρουμε, ότι η σημασία της οδού αυτής για την περιοχή μας και την αναγκαιότητα αξιοποίησής της, προσέγγισε τεκμηριωμένα και από ιστορικής πλευράς ο εκλεκτός συνδημότης μας κ. Χρήστος Ίντος (βλ. σχετικό άρθρο στην ηλεκτρονική εφημερίδα του «Μαχητή του Κιλκίς», 4/12/19, η «Οδός Γουμενίσσης – Ευρωπού»).

Όσον αφορά στον κάθετο δρόμο, που οδηγεί στο Πολύπετρο, είναι ο δρόμος που περνά ανάμεσα από τις λιθοσωρούς (γραμμάδες), οι οποίοι υποδηλώνουν την ύπαρξη αρχαίου ορυχείου προσχωματικού χρυσού στην περιοχή αυτή, το οποίο, με την βελτίωση της οδού, θα αναδειχθεί και θα συμβάλει στην τουριστική αναβάθμιση του τόπου μας (βλ. σχετικό άρθρο Πολυκράτη Παντσίδη στην ηλεκτρονική εφημερίδα του «Μαχητή του Κιλκίς», 4/8/20 «Η ονομασία του οικισμού Πολυπέτρου και οι “Γραμμάδες” του»).

Περισσότερα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΟΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΗΡΩΕΣ

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων των “Πολυκαστρινών 2024” και με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την μαύρη επέτειο της […]

ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Και είπεν ο πρωθυπουργός από το βήμα του Κοινοβουλίου, βλοσυρός και δήθεν αγανακτισμένος, κατακεραυνώνοντας την δήθεν Αντιπολίτευση: «Σταματήστε να λέτε […]

Δείτε ακόμα