Αρθρογραφία

Ας ψηφίσουμε, τους το χρωστάμε.

εκλογες-μαχητης-κιλκις

Σας παρακαλώ, πηγαίνετε να ψηφίσετε. Ότι κι αν έχετε στο μυαλό σας, όπως κι αν τα έχετε, ότι σκέψεις κι αν κάνετε, όσες  δυσκολίες κι αν περνάτε, μην απαξιώσετε τις ερχόμενες εκλογές. Συμμετέχετε. Ενεργοποιηθείτε. Δείξτε με τη ψήφο σας ότι νοιάζεστε για τη ζωή τη δική σας αλλά και για τις επόμενες γενιές.

Στη Δημοκρατία αποφασίζουν οι πολλοί. Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι λίγοι και να κρίνουν όλοι. Οι αλλαγές που οι κυβερνήσεις φέρνουν δεν  επηρεάζουν μόνο αυτούς που τις ψήφισαν, αλλά όλους. Πρέπει να έχουμε γνώμη και άποψη. Πρέπει να την εκφράζουμε με τη δημοκρατική υποχρέωση της ψήφου μας. Πρέπει να επιλέξουμε, όλοι, τους πιο αξιόλογους αντιπροσώπους για να αποφασίζουν για εμάς.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε λίγους, να καθορίζουν τις ζωές όλων. Είναι κρίμα για εμάς, είναι ακόμη πιο κρίμα για τα παιδιά μας. Πρέπει να σκεφτούμε τι πραγματικά θέλουμε και να τα βάλουμε σε ιεραρχία. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε τους ειλικρινείς, τους εργατικούς, τους ανθρώπους που πραγματικά θα παλέψουν για το κοινό καλό.

Να αφήσουμε πίσω πληγές, σύνδρομα, προκαταλήψεις, προσωπικά οφέλη, νεύρα και οτιδήποτε άλλο μας θολώνει τη σκέψη. Και να αποφασίσουμε ήρεμα, μετά από μελέτη των προγραμμάτων και των θέσεων των κομμάτων, των ανθρώπων που θέτουν εαυτόν στη κρίση των συμπολιτών τους και να κουβεντιάζουμε με τους γύρω μας για να ακούμε πολλές απόψεις και να αποκτήσουμε πιο σφαιρική γνώση. Έτσι να  επιλέξουμε τους ανθρώπους που θα εμπιστευτούμε και μετά πρώτοι εμείς θα είμαστε που θα τους κρίνουμε.

Θα το κάνουμε γιατί εμείς τους επιλέξαμε και είναι πλέον καθήκον μας. Κι αν δεν μας κάνουν, την επόμενη φορά  θα επιλέξουμε άλλους. Αλλά να  ξέρουμε γιατί τους επιλέγουμε και τα κριτήρια μας  να είναι για το συλλογικό καλό των  ανθρώπων  αυτού  εδώ του τόπου. Σε  όλα τα άλλα να κλείσουμε τα αυτιά μας. Ούτε απειλές,  ούτε εντυπωσιασμοί, ούτε εξαγορές  χωράνε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

Χαρείτε τη γιορτή που ήρθε. Πάρτε φίλους και οικογένεια και πάτε να ψηφίσετε και χαρείτε για την επιλογή και τη συμμετοχή σας, στην ανώτατη δημοκρατική διαδικασία. Και μετά όλοι μαζί σαν κοινωνία να βάλουμε  πλάτη στα καλά που φέρνουν οι κυβερνήσεις και να τους βάζουμε στο σωστό δρόμο όταν παραστρατούν. Ενωμένοι μόνο μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό. Και μην ξεχνάτε ότι δεν θα το κάνουμε για εμάς. Αλλά για τις  επόμενες γενιές. Τους το χρωστάμε εξάλλου.

 

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα από τον Αθανάσιο Τατάρογλου πατήστε ΕΔΩ.

Περισσότερα

ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΧΟΤΖΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Η έρευνα ιστορικών αρχείων που αφορούν τον τόπο μας ήταν πάντοτε στα άμεσα ενδιαφέροντα μου, παρόλο που η αναζήτηση ψηγμάτων […]

Δείτε ακόμα