Αρθρογραφία

Ας ψηφίσουμε συνεργασία

Γράφει ο Αθανάσιος Τατάρογλου

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι τις εκλογές της 21ης Μαΐου, εκεί όπου το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα εκλεγεί αυτοδύναμη κυβέρνηση. Όση συσπείρωση κι αν καταφέρουν τα κόμματα να πετύχουν, κανένα από τα επικρατέστερα δεν πρόκειται να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων. Επιτρέψτε μου να πω, ευτυχώς.

Σε αυτές τις εκλογές ας δείξουμε πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους συστημικούς πολιτικούς πως ήρθε η ώρα για ουσιαστική αλλαγή. Αλλαγή όσον αφορά αρχικά τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε να μας εκπροσωπήσουν στο κοινοβούλιο. Ας δώσουμε την ευκαιρία σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει εθελοντικά κι επιθυμούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα, πορευόμενοι όχι με την πεπατημένη αλλά χαράζοντας νέους, καινοτόμους δρόμους να κάνουν πράξη τα πιστεύω τους. Ίσως αυτοί να είναι η αρχή του να μην τους βλέπουμε όλους το ίδιο.

Ας δώσουμε δύναμη σε διάφορα κόμματα. Δύναμη που να μπορούν να διαχειριστούν υπεύθυνα και να είναι ικανά να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες μας. Κυρίως στη προσδοκία πως έχουν την κουλτούρα της συμμετοχής, της συνεργασίας και της συζήτησης. Την ομαδική κουλτούρα κι όχι την ατομική. Την ικανότητα να κάτσουν μαζί με ανθρώπους που διαφωνούν ιδεολογικά και να εφαρμόσουν πολιτικές που θα είναι για το καλό των πολλών. Πως βέβαια οι πολίτες αυτής της χώρας θα επιλέξουν πολιτικούς που δεν τους μοιάζουν; Ας ελπίσουμε να πάνε οι νέοι να ψηφήσουν. Όλοι. Να μην ακουστεί ούτε μια φορά την Κυριακή η φράση «όλοι ίδιοι είναι». Ας αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί και να βάλουμε πλάτη για να πούμε στα παιδιά μας πως προσπαθήσαμε, πως είχαμε όνειρα που κυνηγήσαμε, πως τα κοιτάμε στα μάτια γιατί είμαστε περήφανοι για τον κόσμο που ονειρευτήκαμε για αυτά.

Μην αγχωθείτε όμως κι αν κάνετε λάθος σε αυτές τι εκλογές. Θα έχουμε ακόμη μια ευκαιρία. Αρκεί στο ενδιάμεσο να παρακολουθήσουμε και να θυμόμαστε τα λόγια των πολιτικών αυτές τις μέρες και τις ημέρες μετά τις πρώτες εκλογές. Να συγκρίνουμε, να δούμε ποιος «γυρίζει την μπιφτέκα» και να αντιληφθούμε ποιος θέλει να κυβερνήσει για την πάρτυ του και ποιος για το κοινό καλό. Κι αν αντιληφθούμε ότι τους μοιάζουμε λίγο, ας προσπαθήσουμε να αλλάξουμε εμάς. Το να κοιτάμε το κοινό καλό κάνει καλό σε όλους. Κυρίως σε εμάς.

Αν θέλετε να διαβάσετε περισσότερα άρθρα μου, πατήστε εδώ.


Μπορείτε να υποστηρίξετε τη δουλειά μου, κάνοντας κλικ εδώ

Buy Me a Coffee at ko-fi.com

Περισσότερα

ΟΙ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ, ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ – ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΑΥΤΕΣ

Η Εορτή της Πεντηκοστής – Γενικά Πενήντα ημέρες μετά την Ανάσταση του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και δέκα ημέρες μετά […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]