Κοινωνία

Έχασε την ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα ο 32χρονος Αλέξης Μουρατίδης

Η είδηση «έπεσε» σαν «κεραυνός», «αποσβολώνοντας» την ποδοσφαιρική «οικογένεια» του νομού και την κοινωνία του Κιλκίς.

Και οι δύο θα στερούνται πλέον της παρουσίας ενός λεβεντονιού, διακεκριμένου μέλους της πρώτης και υποδείγματος καλού συμπολίτη ως προς την δεύτερη, του Αλέξη Μουρατίδη, που φαίνεται ότι «βάσκανη μοίρα ζήλεψε» τα νιάτα και τις χάρες του και «του ‘στησε καρτέρι» το βράδυ της Τετάρτης 27.5.20, στον δρόμο Ευκαρπίας – Κιλκίς, στο ύψος της διασταύρωσης προς Ζαχαράτο.

Για μέχρι στιγμής άγνωστη αιτία, το αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 32χρονος ποδοσφαιριστής από την Αργυρούπολη εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε σε σταθερό αντικείμενο και ανετράπη, με αποτέλεσμα να «φύγει» τόσον προώρως από την ζωή ο οδηγός.

Η τραγική απώλειά του «βύθισε» σε «βαρύ» πένθος τον χώρο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου, στον οποίο ο εκλιπών άφησε ανεξίτηλη την «σφραγίδα» του κατά την δεκαπενταετή σταδιοδρομία του σε ομάδες με πρωταγωνιστικό ρόλο, κερδίζοντας την γενική εκτίμηση για τα προσόντα και ικανότητές του αλλά και την συνέπεια και την προσήλωση του στο πνεύμα του «ευ αγωνίζεσθαι».

Συγχρόνως, έδωσε εξαίρετα δείγματα γραφής και ως προς την εξωγηπεδική συμπεριφορά του, που απέπνεε ευπρέπεια, ήθος, εντιμότητα και κοινωνικότητα.

Ηταν, κατά την λαϊκή έκφραση «τύπος κι υπογραμμός» τόσο εντός των αγωνιστικών χώρων όσο και σε κάθε χώρο στον οποίο ανέπτυσσε επαγγελματική και κοινωνική δραστηριότητά του.
Η διέλευσή του από αρκετές ομάδες του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου καταδεικνύει και την εμπιστοσύνη και σεβασμό, που ενέπνεε στους ποδοσφαιρικούς παράγοντες του νομού, ενώ ο κοινός παρονομαστής των συγκεκριμένων ομάδων, που είναι το ότι πρωταγωνίστησαν ή πρωταγωνιστούν στις κατηγορίες τους, καταμαρτυρεί και το επίπεδο ποιοτικής κατάρτισής και αξίας του ως παίκτη.

Ο Αλέξης Μουρατίδης ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρή ηλικία με το ποδόσφαιρο, ενώ η πρώτη ομάδα του, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε ηλικία 18 ετών, ήταν ο Αλέξανδρος Κιλκίς (2006-07).

Ακολούθησαν ΠΑΟΝΕ Επταλόφου (2007-08), Αναγέννηση Πλαγιάς (2008-2010), Σπίθα Κορομηλιάς (2010-12), Ηρακλής Αργυρούπολης (2012-2015), Ποντιακός Α. Χαραλάμπους (2015-16), Ηρακλής Αργυρούπολης (επιστροφή 2016-17), ΠΑΟΝΕ Επταλόφου (επιστροφή 2017-2019) και Αστήρ Μ. Βρύσης (2019-20).

Σε όλες έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, σε όλες είχε αξιοσημείωτη προσφορά, σε όλες συγκαταλέχθηκε στους συντελεστές των επιτυχιών τους. Από όλες «εισέπραξε» εύσημα και από όλες μνημονευόταν ως σημείο θετικής αναφοράς και μετά την ολοκλήρωση των συνεργασιών τους.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, σε συνδυασμό και με την συνολική παρουσία του στην κοινωνική ζωή, δημιούργησε «καλό όνομα», το οποίο φρόντιζε να «προφυλάσσει» ως «κόρην οφθαλμού», με βίο και πολιτεία που πάντα προσέφεραν ένα καλό παράδειγμα.

Γι αυτό και ο τραγικός χαμός του, πέραν του ότι συγκλόνισε την κιλκισιώτικη κοινή γνώμη, «πόνεσε» πολύ και «μαυροφόρεσε» τον χώρο του κιλκισιώτικου ποδοσφαίρου ακριβώς επειδή αυτός απώλεσε ένα τέτοιο «ζωντανό» παράδειγμα.

«Εφυγε», λοιπόν κατ’ αυτόν τον άδοξο τρόπο ο Αλέξης Μουρατίδης, και η θλίψη των οικείων του, των συναθλητών του, των φίλων του, όλων όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, όλης της κιλκισιώτικης κοινωνίας, είναι «βαθειά».

Όμως, είναι «βαθιά χαραγμένη» στην συλλογική συνείδηση και η φωτεινή μορφή του, που είχε ταυτισθεί με μία ξεχωριστή προσωπικότητα, ποδοσφαιρική και μη.

Και είναι αυτός ο λόγος, για τον οποίο η μνήμη του θα είναι αιωνία.

Καλό Παράδεισο και καλή Ανάστασης αξέχαστε μαχητή των γηπέδων, συμπολίτη και φίλε Αλέξη Μουρατίδη.

Συλλυπητήρια της ΕΠΣΚ
Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κιλκίς εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του, για την πρόωρη απώλεια του Αλέξη Μουρατίδη, ποδοσφαιριστή του Αστέρα Μεγάλης Βρύσης, ο οποίος επί σειρά ετών αγωνίστηκε με επιτυχία και σε πολλές άλλες ομάδες του Κιλκίς. Θα μείνουν χαραγμένα στη μνήμη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου το ήθος, η αγωνιστικότητα και το αστείρευτο χαμόγελό του.

Περισσότερα

Οι μαθητές, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς ευχαριστούν τους αδελφούς Πατράλη

Περίσσευμα ψυχής και αγάπης από τους αδελφούς Πατράλη στο Κάτω Θεοδωράκι. Για δεύτερη χρονιά φιλοξένησαν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την επίσκεψη του κλιμακίου της ΝΔ στην λαϊκή του Κιλκίς