Γενικά

Ανασκαφές στην Κορωνούδα διεξάγει η εφορεία αρχαιοτήτων του Κιλκίς

Αρχαιολογικές έρευνες διεξάγει εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις αρχές Νοεμβρίου στην περιοχή της Κορωνούδας η εφορεία αρχαιοτήτων του Κιλκίς, υπό την εποπτεία των αρχαιολόγων κκ Μαρίας Φαρμάκη και Αναστασίου Κεραμάρη.

Ηδη, με βάση τις πληροφορίες μας από κατοίκους της περιοχής, έχουν έλθει στην επιφάνεια μέσω της αρχαιολογικής σκαπάνης αρκετά ευρήματα, που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Πρόκειται γιά μία περιοχή βορείως του οικισμού σε απόσταση περίπου εκατό μέτρων γνωστή στους περιοίκους του χωριού για το ενδεχόμενο ύπαρξης ευρημάτων με ενδεχόμενο αρχαιολογικό ενδιαφέρον καθώς όπως τόνισε στον «Μαχητή» ένας εξ αυτών ο Αναστάσιος Πογέλης, αυτή η περιοχή υπήρξε επί σειρά ετών πριν από δύο-τρεις δεκαετίες, χώρος συγκέντρωσης παιδιών που έβοσκαν τα βοοειδή της κάθε οικογένειας και ταυτοχρόνως έπαιζαν μεταξύ τους.

Οπως δήλωσε στον «Μαχητή» η προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων του Κιλκίς Ελένη Κοτζαμποπούλου η ανασκαφή βρίσκεται σε εξέλιξη και προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν επίσημες ανακοινώσεις σε σχέση με τα ευρήματα, παραπέμποντάς μας επ’ αυτών γιά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα