Αθλητισμός

Νικηφόρος «επίλογος» από τον Αλέξανδρο Αξιούπολης

Στον τελευταίο φετινό αγώνα του για το χειροσφαιρικό πρωτάθλημα δ΄ομίλου β΄εθνικής κατηγορίας ο Αλέξανδρος Αξιούπολης επικράτησε του Μακεδόνος Θεσσαλονίκης με 44-21.

Την τελευταία αγωνιστική ημέρα του πρωταθλήματος το πρωτοπόρο στην κατάταξη αξιουπολίτικο συγκρότημα έχει την προγραμματισμένη ανάπαυλά του, και το αν θα κατακτήσει τον τίτλο εξαρτάται από τον αγώνα Μακεδονικού Νεάπολης Θεσσαλονίκης με τον Απόλλωνα Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος θα αναδειχθεί πρωταθλητής μόνο σε περίπτωση νίκης της ομάδας της Σταυρούπολης, κάτι στο οποίο δεν «συνηγορεί» η λογική καθώς η αντίστοιχη της Νεάπολης υπερτερεί καταφανώς σε όλους τους τομείς, ενώ παίζει για δύο αποτελέσματα, αφού ακόμη και σε περίπτωση ισοπαλίας θα επέλθει γι’αυτήν ευνοϊκή ισοβαθμία με την αξιουπολίτικη.

Παραλίγο το «θαύμα» από τον ΑΜΣΠ Κιλκίς ΄89
Κι όμως, για ένα ημιχρόνιο ο Αλέξανδρος «άγγιξε» το «θαύμα», καθώς στο πρώτο ημιχρόνιο του αγώνα του Κιλκίς ο ΑΜΣ «Πόντιοι Κιλκίς ‘89» «έπιασε» εξαιρετική απόδοση, αιφνιδίασε τον Μακεδονικό Νεάπολης Θεσσαλονίκης και προηγήθηκε με 17-11, στο οποίο έγινε 20-13 στα πρώτα λεπτά της επανάληψης.

Στην συνέχεια, όμως η ομάδα του Κιλκίς έχασε τον ρυθμό και την αυτοσυγκέντρωσή της, «ξεφούσκωσε» και δεν κατάφερε να υπερασπισθεί αυτήν την διαφορά, με επακόλουθο η αρχικώς «στριμωγμένη στα σχοινιά» νεαπολίτικη να συνέλθει, να ανακάμψει, να αντεπιτεθεί, να αναλάβει το προβάδισμα με ένα επί μέρους αποτέλεσμα 10-0 (20-23) και, εν τέλει, να κατακτήσει με 30-27 την πολύτιμη νίκη που ισοδυναμεί με «προσύμφωνο» με τον τίτλο.

Προσελήφθη ο Γ.Γιουβανίδης
Η δραματική αυτή κατάληξη της φετινής προσπάθειας δεν «σκόρπισε» απογοήτευση στις τάξεις του Αλέξανδρου.

Αντιθέτως, παίκτες, τεχνική ηγεσία, διοικητικά στελέχη και εξωδιοικητικοί παράγοντες ανανέωσαν το «ραντεβού» με τον τίτλο για την… αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Τόνισαν, μάλιστα, χαρακτηριστικώς, ότι το πρωτάθλημα… συνεχίζεται και θα τελειώσει του χρόνυ, με τον Αλέξανδρο στην α2 εθνική κατηγορία!

Ήδη ανακοινώθηκε η συμφωνία με τον Γιώργο Γιουβανίδη, που θα είναι ο προπονητής για την νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ ξεκίνησαν οι επαφές τόσο για τις ανανεώσεις συνεργασιών με παίκτες όσο και για τα μετεγγραφικά θέματα.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]