Αθλητισμός

«Πλήρωσε» στην Κέρκυρα το κακό πρώτο ημιχρόνιο ο Αλέξανδρος Αξιούπολης

Δίκαιη ήττα, αλλά με πλασματική διαφορά που τον αδικεί.

Αυτό μπορεί να πει κανείς για το αποτέλεσμα του Αλέξανδρου Αξιούπολης στην Κέρκυρα, όπου ηττήθηκε από τον εκ των πρωταγωνιστών του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας τοπικό Φαίακα με 33-25.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Αξιούπολης «πλήρωσε» πολύ ακριβά την κακή απόδοσή της στο πρώτο ημιχρόνιο, αδικώντας… τον εαυτό της ειδικότερα με την απρόσμενη υστέρηση στον τομέα, ο οποίος θεωρείται ένα από τα ισχυρά «όπλα» της, δηλαδή στην άμυνα.

Πράγματι, κατά το εν λόγω διάστημα ο Αλέξανδρος είχε αρκετά «νεκρά» αμυντικά διαστήματα, αδικαιολόγητα για την φήμη του ως αμυντικογενούς ομάδας, με αδράνειες, ολιγωρίες, κακές συνεννοήσεις και λανθασμένες επιλογές, που ο Φαίαξ εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο, «πηγαίνοντας» στα αποδυτήρια με το «εύγλωττο» 16-10.

Οι απουσίες ωρισμένων αξιόλογων παικτών δεν μπορούν να λειτουργήσουν ως ελαφρυντικό για το αξιουπολίτικο συγκρότημα, από τη στιγμή που στην επανάληψη «ανέβασε» την απόδοσή του σε αξιοσημείωτα επίπεδα, αιφνιδιάζοντας προς στιγμήν το κερκυραϊκό.

Βεβαίως, μετά το αρχικό «μούδιασμα» ο Φαίαξ αντέδρασε με έντονη πίεση για διεύρυνση της διαφοράς από τον Αλέξανδρο.

Όμως, και ο τελευταίος διατήρησε την απόδοσή του σε αξιόλογα επίπεδα και «κυνήγησε» σε όλο το δεύτερο ημιχρόνιο, αν όχι το θετικό αποτέλεσμα, τουλάχιστον τον δραστικό περιορισμό της έκτασης της ήττας, δικαιολογώντας πλήρως την παρουσία του στην α2 εθνική κατηγορία.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο αγώνας στην επανάληψη κύλησε αμφίρροπος, με τον Φαίακα να φτάνει, εν τέλει, δικαίως στην νίκη, αλλά τον Αλέξανδρο να μην αξίζει αρνητικής διαφοράς οκτώ τερμάτων, αποκαθιστώντας πλήρως την αγωνιστική «εικόνα» του, η οποία είχε «θολώσει» με… δική του υπαιτιότητα στο πρώτο ημιχρόνιο.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης, Α.Παπαρήγας 2, Μουτούδης 2, Καραπεΐδης 8, Μόγας 1, Μενεψάκος 2, Καλπακίδης 8, Μαυρόπουλος 2, Ρ.Παπαρήγας, Καλαϊτζίδης, Τσοκαλίδης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Σάββατο 25.11.17, 18.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης-ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη