Αθλητισμός

Δυσκόλεψαν τα πράγματα για τον Αλέξανδρο Αξιούπολης

Για τρίτο συνεχή αγώνα ο Αλέξανδρος Αξιούπολης παρουσίασε αγωνιστική «εικόνα» συνηγορούσα στην νίκη και για τρίτο συνεχή αγώνα χάνει την νίκη, επειδή σε κρίσιμο σημείο «τον παίρνει από κάτω» ο «τροχός» της ψυχολογίας.
Η ιστορία επανελήφθη στην Πτολεμαΐδα, όπου το αξιουπολίτικο χειροσφαιρικό συγκρότημα ηττήθηκε από το αντίστοιχο του γηπεδούχου Αρίωνος με 28-24, εκεί που κατά το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα έδειχνε, ότι είχε, αν όχι το πρώτο λόγο, τουλάχιστον πολύ βάσιμες πιθανότητες νίκης.

Ο Αρίων ξεκίνησε δυναμικά, αλλά ο Αλέξανδρος αντέδρασε, πολύ γρήγορα και με αποφασιστικότητα. Έτσι, έως το 20΄ οι δύο ομάδες εναλλάσονταν στο προβάδισμα με διαφορά ενός τέρματος, ενώ στο 24΄ η αξιουπολίτικη προηγήθηκε με 13-11. Ωστόσο, η γηπεδούχος εκμεταλλεύθηκε στιγμαίες αμυντικές ολιγωρίες και ωρισμένες βεβιασμένες τελικές προσπάθειες της αντιπάλου της και έφτασε στην ανατροπή, κλείνοντας το ημίχρονο με 16-15 υπέρ αυτής.

Το «ίδιο βιολί», συνεχίσθηκε έως τα μέσα της επανάληψης. Τότε ακριβώς ο Αλέξανδρος έχασε διαδοχικές ευκαιρίες να «ξεφύγει» κατά δύο με τρία τέρματα, ενώ στις αντεπιθέσεις του Αρίωνος δέχθηκε τέρματα, που θα μπορούσε να είχε αποφύγει.

Κατ΄αυτόν τον τρόπο ο Αρίων βρέθηκε στην θέση του Αλέξανδρου, με τον δεύτερο να υφίσταται καίριο πλήγμα στην ψυχολογία, από το οποίο δεν κατάφερε να ανακάμψει, οπότε για τον γηπεδούχο κατέστη στο τελευταίο δεκάλεπτο εύκολη υπόθεση η διατήρηση της ασφαλούς διαφοράς μέχρι την τελική των τεσσάρων τερμάτων.

Ύστερα από αυτό τα πράγματα δυσκόλεψαν αφάνταστα για την ομάδα της Αξιούπολης, που θα πρέπει πλέον να εξαντλήσει και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών της, για να επιτύχει στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, ό,τι δεν κατάφερε τουλάχιστον στους τρεις προηγούμενους, δηλαδή βαθμολογική συγκομιδή, που να του επέτρεπε να δίνει εκ του ασφαλούς τον γενικότερο αγώνα της για την παραμονή.

Ήδη το σύνθημα εν όψει της εκτός έδρας αναμετρήσεώς της με την αντίστοιχη του Μακεδονικού Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης δεν μπορεί πλέον άλλο από τον «νυν υπέρ πάντων αγών».
Η σύνθεση: Στεφανίδης (Γιάντσιτς), Α.Παπαρήγας, Μουτούδης, Καραπεΐδης, Μόγας, Μενεψάκος, Θ.Καλπακίδης, Παλαιστής, Χαϊντινόλλι, Ρ.Παπαρήγας, Ζηλίδης, Μάρτσης, Ζιάρας.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 10-2-18, 4.00, Μακεδονικός Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης-Αλέξανδρος Αξιούπολης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Νέοι… ούτε για δείγμα!

Μνημόσυνο σε χωριό του νομού, με τον εφημέριο ιερέα να συνοδεύεται στην τελετή από δύο ηλικιωμένους… άνω των 80! Νέοι […]