Αγροτικά

Δημιουργία μπλόκων αγροτών στον κόμβο του Χέρσου και στην Καλλίνδρια

ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΧΕΡΣΟΠαραμένουν στα “μπλόκα” των Ευζώνων και του κόμβου στο Χέρσο που διμιουργήθηκε μετά τον πρόσφατο τρίωρο αποκλεισμό του την περασμένη Παρασκευή και σήμερα οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού μας στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους με στόχο να μεταβάλουν την ασφυκτική κυβερνητική αγροτική πολιτική στους τομείς κυρίως των ασφαλιστικών εισφορών και του υψηλού κόστους παραγωγής λόγω αύξησης των φορών.

Μια πρακτική η οποία θα συνεχισθεί τουλάχιστον μέχρι την Τετάρτη ημέρα κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη συνάντηση μεταξύ της συντονιστικής επιτροπής αγώνα των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ιωάννη Δραγκασάκη και τους τέσσερεις συναρμόδιους υπουργούς αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, οικονομικών, εργασίας, ενέργειας και φυσικών πόρων στις 3 το απόγευμα στην Αθήνα ώστε να συζητηθούν τα αιτήματά τους .

Όπως δήλωσε στον “Μαχητή” το μέλος  της συντονιστικής επιτροπής της Κεντρικής Μακεδονίας και εκ των ηγετικών στελεχών στην περιοχή των δήμων Κιλκίς Δημήτρης Βαφειάδης ο αγώνας των παραγωγών σε όλη την Κεντρική Μακεδονία αλλά και στον νομό μας θα συνεχισθεί .

Παράλληλα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σύσταση του μπλόκου στην περιοχή του κόμβου Χέρσου επισημαίνοντας ότι θα αποτελέσει έναν ακόμη πόλο συσπείρωσης των παραγωγών και αύξησης της πίεσης προς την κυβέρνηση για να διαφοροποιήσει την πολιτική της εναντίον του αγροτικού κόσμου.
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ ΧΕΡΣΟ
Μάλιστα όπως τόνισε η επιτροπή αγώνα του συγκεκριμένου μπλόκου προγραμματίζει μέχρι την συνάντηση με τους κυβερνητικούς παράγοντες  να προχωρήσει και σε δύο ακόμη δράσεις αγώνα όπως ο αποκλεισμός της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα στο ύψος της Καλλίνδροιας αύριο τις δώδεκα το μεσημέρι και μετά για άγνωστο χρόνο εμποδίζοντας μόνον την κυκλοφορία των φορτηγών οχημάτων διεθνών μεταφορών.

Η παρουσία όλων των παραγωγών στα μπλόκα είναι όπως τόνισε , καταλυτικός παράγοντας για την ευόδωση της προσπάθειας και του αγώνα των παραγωγών και σίγουρα θα λειτουργήσει θετικά και σε σχέση με την συνάντηση με τους κυβενρητικούς παράγοντες απο τα αποτελέσματα της οποίας  θα δρομολογηθούν και οι μετέπειτα εξελίξεις.

Απέκλεισαν συμβολικώς και τον κόμβο Χέρσου οι αγρότες

Στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Προμαχώνα, στο ύψος του κόμβου Χέρσου, προχώρησαν επί τρίωρο περίπου από τις 12 το μεσημέρι έως τις 3 το απόγευμα της Παρασκευής 10.2.17 περίπου πενήντα παραγωγοί, με τα γεωργικά μηχανήματά τους από το «μπλόκο» των Ευζώνων με συμμετοχή συναδέλφων τους από την περιοχή του δήμου Κιλκίς, πέραν αυτών που συμμετέχουν στον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού προκαλώντας προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων, που υποχρεώθηκαν να το παρακάμψουν μέσω των παράπλευρων οδών.

Όπως δήλωσαν στον «Μαχητή» τα στελέχη της συντονιστικής επιτροπής των αγροτών της Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Καρυπίδης και Δημήτρης Βαφειάδης, επρόκειτο γιά μία κίνηση, που σηματοδοτεί την απόφαση των παραγωγών της περιφέρειας Κ.Μακεδονίας να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να μην συναντηθεί με εκπροσώπους των, όπως έπραξε με συναδέλφους τους της Θεσσαλίας.
ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ
«Γνωρίζουμε» τόνισε ο κ. Καρυπίδης «ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μία τακτική, που έχει ως στόχο να «κουράσει» τους παραγωγούς και να τους διχάσει, όμως εμείς ως παραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας δηλώνουμε, ότι όχι μόνον δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά τουναντίον, θα κλιμακώσουμε τις διαμαρτύριες μας καθώς βλέπουμε, ότι και άλλοι συνάδελφοί μας πλαισιώνουν τα κεντρικά μας «μπλόκα» αφού ήδη τα πρώτα «μπιλλιετάκια» με τις αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές έχουν φθάσει στα χέρια των παραγωγών».

Στάση αναμονής τήρησαν οι παραγωγοί του Κιλκίς και σε ό,τι αφορά στην προοπτική δημιουργίας «μπλόκου» και στην περιοχή του μεθοριακού σταθμού της Δοϊράνης, καθώς έκριναν, ότι η συγκυρία και οι προϋποθέσεις δεν είναι ευνοϊκές γιά την δημιουργία του και ότι κάτι τέτοιο θα λειτουργούσε αποδυναμωτικώς γιά το υπάρχον στην περιοχή των Ευζώνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]