Αγροτικά

Αθώοι δύο, εφέσιμη ποινή σε πέντε για το κλείσιμο του σταθμού των Ευζώνων

Διεξήχθη στο Πολύκαστρο, ενώπιον του μονομελούς πλημμελιοδικείου Κιλκίς, η εξ αναβολής δίκη των επτά αγροτών, στην οποία είχαν παραπεμφθεί με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών, μετά τις κινητοποιήσεις του κλάδου με τον αποκλεισμό του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων, τον Δεκέμβριο του 2009.
Το δικαστήριο αθώωσε τους δύο από τους αυτούς και συγκεκριμένα τους Κωνσταντίνο Κιουρτσίδη και Αλέξανδροι Ποιμενίδη, κάτι που εισηγήθηκε και ο εισαγγελέας, ενώ επέβαλε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών στους υπόλοιπους πέντε, ήτοι Ιωάννη Γραμματικόπουλο, Σάββα Μωυσιάδη, Στέφανο Λαπουρίδη, Χαράλαμπο Αμανατίδη και Χαράλαμπο Ναζλόγλου, γιά τους οποίους ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών.
Οι καταδικασθέντες άσκησαν έφεση κατά της ανωτέρω αποφάσεως και αφέθηκαν ελεύθεροι.
Κατά την διάρκεια της δίκης ήταν παρόντες στην αίθουσα αλλά και έξω από αυτήν αρκετοί αγρότες σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους «επτά».
Ο παρευρεθείς πρόεδρος του συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων Κιλκίς «Το Κιλκίς» Γιώργος Λασκάκης, μιλώντας μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έκανε λόγο περί δίκης του αγώνα των αγροτών γιά τα δίκαια αιτήματά τους, και όχι των συγκεκριμένων προσώπων, ενώ δήλωσε ότι ο κλάδος θα συμπαρασταθεί και στους καταδικασθέντες «μέχρι την πλήρη δικαίωση στην κατ’ έφεσιν δίκη τους».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα