Πολιτική

Δ.Αγαθόπουλος: Κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση – Στις πλάτες του δημότη το χρέος με εγγυητή τον δήμο Κιλκίς

Τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ κοντεύει το χρέος της ΔΕΥΑΚ, όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ, Δημήτρης Αγαθόπουλος, ο οποίος τονίζει ότι το χρέος αυτό φορτώνεται στις πλάτες του δημότη με εγγυητή το δήμο.

Στην ανακοίνωσή του με τίτλο «κατώτερη των περιστάσεων η διοίκηση», ο κ. Αγαθόπουλος αναφέρει τα εξής:

«Εδώ και πολύ καιρό χτυπούσαμε το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά στα πεπραγμένα της ΔΕΥΑ Κιλκίς. Τόσο όσο αφορά τις δαπάνες, όσο και για την διαχείριση και λειτουργία της επιχείρησης.

Ενώ μέχρι το 2019 εμφανίζονται μικρά ελλείμματα στους ισολογισμούς της επιχείρησης, από το 2020 και μετά έχουμε σταδιακή αύξηση των ελλειμμάτων, με αποκορύφωση στα έτη 2021 και 2022 το έλλειμμα να φτάνει τα 6.300.000 ευρώ.

Η δικαιολογία της διοίκησης ότι το χρέος προήλθε από την αύξηση της τιμής του ρεύματος δεν πείθει κανέναν όταν παράλληλα βλέπουμε την ραγδαία αύξηση στα ποσά που δαπανώνται σε απευθείας αναθέσεις και τα κοστολόγια των υπηρεσιών.

Η ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων κατά την διάρκεια της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ελλιπέστατη, χωρίς την σχετική στοιχειώδη μελέτη, με αυθαίρετες εκτιμήσεις, μη υπογεγραμμένες από τους υπεύθυνους οικονομικούς παράγοντες, παρά μόνο από τον πρόεδρο, που αποδεικνύει την προχειρότητα και την απαξίωση των δημοτικών συμβούλων.

Η γενικότερη ακαταστασία που επικρατεί στην διαχείριση των οικονομικών και όχι μόνο στην επιχείρηση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για την εξέλιξη όσο αφορά την αποπληρωμή του χρέους.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εγγυηθεί ο δήμος για το χρέος της ΔΕΥΑΚ, σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα αυτή η “μαύρη τρύπα” θα πεσει στις  πλάτες του δημότη.

Οι αυταπάτες ότι η Κυβέρνηση θα καλύψει τα χρέη των ΔΕΥΑ μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός θα μπορούσαμε να εκλάβουμε.

Σας παραθέτουμε επίσημα έγγραφα της ΔΕΥΑΚ που αποδεικνύουν την ελλειμματική διαχείριση της επιχείρησης.

Το μεγάλο ερωτηματικό που πλανάται  στον αέρα είναι, μα κανείς αρμόδιος φορέας δεν συγκινείται να δει τι πραγματικά συμβαίνει εκεί;

Αυτή η χώρα των ελλειμμάτων, των αδιάφανων  πρακτικών και του κουκουλώματος δεν πάει άλλο.

Κάθε ολιγωρία θα είναι σε βάρος της επιχείρησης, των εργαζομένων και πολύ σύντομα σε βάρος των δημοτών.»
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]