Πολιτική

Αιτία… «διασταύρωσης ξιφών» η εικόνα… του «Τσιμεντόκηπου»

«Έτσι όπως αναπλάσθηκε η περιοχή του «Κήπου»-πάρκου, προκλήθηκε σ’ αυτήν δραματική κάμψη επαγγελματικής δραστηριότητας, με επακόλουθο να παρουσάζει σήμερα «εικόνα» ερήμωσης».

Τα ανωτέρω ανέφερε, κατά την συζήτηση επί των προ ημερησίας διατάξεως θεμάτων της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της Δευτέρας 23.1.23, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω – Ο δήμος στα χέρια του πολίτη» Δημήτρης Αγαθόπουλος.

«Διατέθηκαν τόσα χρήματα γι’ αυτήν την ανάπλαση», είπε ο κ. Αγαθόπουλος, «και ο «Κήπος»-πάρκο όχι μόνο δεν αξιοποιήθηκε, αλλά και λειτουργεί ανασταλτικά στην υπόθεση της ανάπτυξης της πόλης. Είναι καιρός να μας απασχολήσει ως δημοτικό συμβούλιο το πώς θα αναζωογονήσουμε την περιοχή».

Ο αντίλογος της διοίκησης του δήμου Κιλκίς διατυπώθηκε από τον δήμαρχο Δημήτρη Κυριακίδη και τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων Ανέστη Πογέλη: «Κατ΄αρχάς το πρόβλημα της συρρίκνωσης της επαγγελματικής δραστηριότητας στην περιοχή έχει να κάνει με την γενικότερη οικονομική κρίση, και όχι με… την ίδια την περιοχή.

Όσον αφορά στο ίδιο το έργο της ανάπλασης του «Κήπου»-πάρκου, αυτό δρομολογήθηκε και άρχισε να κατασκευάζεται επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Επί της σημερινής απλώς παρελήφθη, και είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να γίνει καμμία παρέμβαση από αυτήν, πριν παρέλθει πενταετία από την παράδοση-παραλαβή του έργου.

Κάνει, όμως, παρεμβάσεις με διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, και τα έως τώρα δεδομένα διαψεύδουν όσους μιλούν περί αναξιοποίητου «Κήπου»-πάρκου.

Από την σημερινή δημοτική αρχή η μέριμνα για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου σημείου του Κιλκίς είναι διαρκής, και δεν περιορίζεται στα ανέδοξα λόγια».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα