Αθλητισμός

Έφτασε δέκα λεπτά πριν την… μεγάλη έκπληξη o Αλέξανδρος

Διέψευσε όσους τον θεωρούσαν «σάκκο πυγμαχίας» εν όψει του εκτός έδρας αγώνα του με την διεκδικήτρια του τίτλου του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Εν τέλει, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης ηττήθηκε με 29-26, φροντίζοντας όμως να «διαψεύσει» αυτήν την εκτίμηση, αφού, παρά τις απουσίες του, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, εντελώς… άσχετη με ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη, και δυσκόλεψε αφάνταστα την γηπεδούχο.

Μάλιστα, στο πρώτο ημιχρόνιο (15-15) και στο πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης ο Αλέξανδρος «συμβάδιζε» με την ΑΕΣΧ στο αποτέλεσμα, ενώ κάποιες φορές ανέλαβε προβάδισμα ενός τέρματος.

Προ του φάσματος μιας οδυνηρής έκπληξης και ήττας ή ισοπαλίας, το συγκρότημα της Πυλαίας ανασυντάχθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο και βελτίωσε την απόδοσή του σε όλους τους τομείς, ενώ συγχρόνως εκμεταλλεύθηκε την φυσιολογική κόπωση της αξιουπολίτικης από την έως τότε υπερπροσπάθειά της, σε συνδυασμό και με τις περιορισμένες λύσεις στον πάγκο της.

Χάρη σ΄αυτόν τον συνδυασμό, η ΑΕΣΧ απέφυγε τον «σκόπελο» δημιουργώντας μέσα σε επτά λεπτά διαφορά πέντε τερμάτων.

Ωστόσο, παρ΄όλο που η «πλάστιγγα» είχε «γείρει» εις βάρος του, ο Αλέξανδρος συνέχισε να προσπαθεί μέχρι τέλους, δείχνοντας χαρακτήρα ομάδας που αξίζει να βρίσκεται σ΄αυτήν την κατηγορία.

Άλλωστε, ήττα από διεκδικητή τίτλου συγκαταλέγεται στις «εντός προγράμματος», κάτι που σημαίνει, ότι για την ομάδα της Αξιούπολης η υπόθεση της παραμονής θα κριθεί στους τελευταίους τρεις αγώνες.

Και αν σ΄αυτούς επιδείξει την αγωνιστική συμπεριφορά, την οποία επέδειξε στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΣΧ Πυλαίας, θα έχει αυξημένες πιθανότητες επίτευξης του αντικειμενικού σκοπού της παραμονής.

Τα πεντάλεπτα: 2-0, 3-3, 5-6, 10-9, 12-10, 15-15 (ημχ.) 18-16, 20-18, 22-18, 25-20, 27-23, 29-26

Οι σνθέσεις:
ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ (Παναγιώτης Γούσιος): Ορφανουδάκης, Ζαφείρης 2, Ανθομελίδης 3, Ψωμανθιανός 1, Τσεσμετζίδης 4, Κουκμίσης 5, Παπαδόπουλος, Γιαννακίδης, Ιλερής 9, Βακουφάρης 1, Ανανιάδης 1, Τοκατζόγλου, Πετρίδης 1, Παπαγεωργίου, Αλατσατιανός 1, Ελέτα 1.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ (Αντώνης Καρυπίδης): Καραπεΐδης 4, Μουτούδης 5, Γιάντσιτς, Στεφανίδης, Μόγας 1, Παλαιστής 3, Ζιάρας, Μάρτσης 6, Καλπακίδης 4, Παπαρήγας, Μενεψάκος 3, Ζηλίδης.

Διαιτητές: Κυριακού-Γράψας, Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι: 4/5-2/3

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατος 10.3.18, Αλέξανδρος Αξιούπολης-Πρωτεύς Άρτης.

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Θα συνεχισθεί και αλλού

Ο μεγάλος νικητής των πρόσφατων εκλογών στην Ολλανδία ήταν το υπερσυντηρητικό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς με την ομοϊδεάτισσα του Μαρίν […]

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]