Πολιτική

Τρείς γυναίκες στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

«Αρωμα γυναίκας» στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. για τις επερχόμενες εκλογές

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ.ΑΛ. του νομού Κιλκίς για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές όπου για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του νομού καταγράφεται η κάθοδος τριών γυναικών στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Παραστατίδης Στέφανος, ιατρός

Τομπουλίδου Κυριακή, δικηγόρος

Φραγγίδης Γεώργιος, ιατρός γυναικολόγος

Χαραλαμπίδου Κωνσταντίνα, δημοσιογράφος

Χαρτοματσίδου – Ντάση Αναστασία
, ελεύθερη επαγελματίας

Η δικηγόρος του Κιλκίς Κυριακή Τομπουλίδου κατάγεται από το Λεβεντοχώρι, η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου κατάγεται από την Γουμένισσα και κατοικεί στην Θεσσαλονίκη, και η Αναστασία Χαρτοματσίδου – Ντάση κατοικεί στο Πολύκαστρο και ο σύζυγος της κατάγεται από την Ποντοηράκλεια.

H Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής που συνεδρίασε το πρωί της Κυριακής 29.1.23, ενέκρινε τα ψηφοδέλτια με τους υποψηφίους του κόμματος σχεδόν σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας, δίνοντας το έναυσμα για την προεκλογική μάχη του κόμματος.

Δεν ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι σε έξι εκλογικές περιφέρειες. Πρόκειται για τις μονοεδρικές Σάμου, Ζακύνθου, Καστοριάς κι Ευρυτανίας, όπου αναζητούνται ισχυρές προσωπικότητες καθώς και για τις τριεδρικές περιφέρειες της Αρκαδίας και της Λακωνίας, όπου συνεχίζονται ακόμη οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου.

Τα περισσότερα από τα 350 πρόσωπα που κοσμούν τα ψηφοδέλτια είναι νέοι επιστήμονες, ενώ μεγάλη είναι η συμμετοχή των γυναικών. Όπως υπογράμμισε ο Βαγγέλης Αργύρης, επικεφαλής της επιτροπής ψηφοδελτίων του κόμματος στην τοποθέτηση του, ««η ανανέωση προσώπων αγγίζει σε ποσοστό το 63%. Το 31% των υποψηφίων είναι κάτω των 45 ετών, και το 92% έχει πανεπιστημιακή εκπαίδευση, με το 12% να κατέχει διδακτορικό δίπλωμα και το 30% μεταπτυχιακό δίπλωμα».

Ο αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη τόνισε όσον αφορά στη στάση του μετά το άνοιγμα της πρώτης κάλπης ότι «εμείς θέλουμε και ζητάμε ισχυρό ΠΑΣΟΚ από την πρώτη Κυριακή, όμως αν δεν λάβουμε αυτήν την ισχυρή εντολή να ξέρουν οι πολίτες ότι θα μπούμε σε περιπέτειες αστάθειας γιατί το μόνο που ενδιαφέρει τους άλλους είναι η καρέκλα».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέμεινε λέγοντας «εμείς λέμε μια φορά εκλογές και εκείνοι λένε δυο και τρεις φορές με στόχο την αυτοδυναμία». Στη συνέχεια προσπάθησε να προϊδεάσει για τον σχεδιασμό του υπογραμμίζοντας την δέσμευσή του ότι αν οι πολίτες του δώσουν ισχυρή εντολή θα τους την ανταποδώσει με αξιοπρέπεια ανοίγοντας διάλογο για ένα πεδίο προγραμματικών συγκλίσεων, χωρίς κανένα παζάρι εξουσίας.

Είναι προφανές ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε και όχι τυχαία σε αυτή την συγκυρία- της ανακοίνωσης των υποψηφίων βουλευτών και της επίσημης έναρξης του προεκλογικού αγώνα- να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίες. Είπε «ναι», επεσήμανε όμως ότι οι συνεργασίες προϋποθέτουν «ισχυρή εντολή» (δηλαδή ισχυρό διψήφιο ποσοστό, γύρω στο 12-14%) και διάλογο επί των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα

Εκδήλωση της ΝΕ Κιλκίς ΠΑΣΟΚ με θέμα την αντιμετώπιση προβλημάτων στην Παθολογική του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Από την νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Μετά τα όσα δυσάρεστα και συνάμα τραγικά παρουσίασαν οι […]

Δείτε ακόμα