Πολιτική

Ζητείται νομοθετική ρύθμιση γιά το κτίριο του ΤΕΙ Κιλκίς

Ρεπορτάζ του Κωστή Κεκελιάδη για το νέο κτήριο του ΤΕΙ Κιλκίς δημοσίευσε την Τρίτη 31.3.15 η εφημερίδα «Μακεδονία», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι με έγγραφό του προς το υπουργείο παιδείας, που έστειλε την Παρασκευή 27.3.15, ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κώστας Βαρσαμίδης, προτείνει να ενταχθεί νομοθετική ρύθμιση στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο, για μεταβίβασιν κατά πλήρη κυριότητα της νομής και κατοχής του κτιρίου, στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών).

Ειδικότερα, στο ρεπορτάζ αναφέρονται τα εξής:
«Έτοιμο, σύγχρονο, ακριβό αλλά εγκαταλειμμένο στην πεδιάδα έξω από την πόλη του Κιλκίς βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2013 το κτίριο που χτίστηκε ως παράρτημα του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης, για να στεγάσει το τμήμα εχεδιασμού παραγωγής και ενδυμάτων.

Πρόκειται για ακόμη μία συνέπεια του σχεδίου «Αθηνά», που αφορούσε συγχωνεύσεις, καταργήσεις και μετονομασίες ιδρυμάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσπάθησε να εφαρμόσει ο πρώην υπουργός παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Στο πλαίσιο της εν λόγω αναδιαρθρώσεως το τμήμα της Σίνδου καταργήθηκε και μετονομάστηκε σε σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης, εντάχθηκε διοικητικώς στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (Σερρών), χωρίς όμως να έχει μεταβιβαστεί και η κυριότητα του κτιρίου, ενώ γεωγραφικώς βρίσκεται στο Κιλκίς.
Για την ανέγερση του συγκροτήματος διατέθηκαν κυρίως ευρωπαϊκά κονδύλια, ύψους επτά εκατομμρίων ευρώ, αλλά χρηματοδοτήθηκε και από τον προϋπολογισμό του ΑΤΕΙΘ. Η κατασκευή του άρχισε μετά την παραχώρηση οικοπέδου στο ΤΕΙ της Σίνδου από το υπουργείο γεωργίας, υπό τον όρο της μη αλλαγής του σκοπού για τον οποίο ανεγείρεται.

Όπως αναφέρει σε έγγραφο προς το υπουργείο παιδείας που έστειλε την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Κώστας Βαρσαμίδης, «δεδομένης της κατάργησης του τμήματος και της μεταφοράς του στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, η αρμοδιότητα για παραχώρηση κατά κυριότητα, νομή και κατοχή της σχετικής έκτασης και των κτιριακών εγκαταστάσεων εκφεύγει των αρμοδιοτήτων του τεχνολογικού ιδρύματος και απαιτείται σχετικά νομοθετική ρύθμιση».
Η διοίκηση του ΑΤΕΙ προτείνει στο υπουργείο παιδείας νομοθετική ρύθμιση που θα ενταχθεί στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο και θα περιλαμβάνει τα εξής: «Το κτιριακό συγκρότημα του παραρτήματος του ΑΤΕΙ στο Κιλκίς, για το οποίο έχει εκδοθεί βεβαίωση ολοκλήρωσης πράξης στις 30 Δεκεμβρίου 2013 και παρελήφθη από το Αλεξάνδρειο τεχνολογικό ίδρυμα ως αρχικός κύριος του έργου, καθώς και το οικόπεδο ανέγερσης μεταβιβάζονται κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή στο ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, που ορίζεται καθολικός διάδοχος συνεπεία της συγχώνευσης του αρχικού τμήματος σχεδιασμού και παραγωγής ενδυμάτων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αικ.Παναγιωτίδου-Φραγγίδου: «Καθοριστική και στον νομό η συμβολή του ΕΕΣ στην διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας»

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έντονη κινητικότητα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας ή νομού Κιλκίς. Ειδικότερα, το περιφερειακό […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σούλη Καζαντζίδη και Γιώργου Αυτιά μετά την ανακοίνωση των υποψηφίων γιά της ευρωεκλογές