Πολιτική

Χ.Γκουντενούδης: «Ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου»

Συνέχεια στην δημόσια αντιπαράθεσή του με τον δήμαρχο Παιονίας έδωσε ο επικεφαλής του συνδυασμού της μείζονος μειοψηφίας «Παιονία Ισχυρή», πρώην δήμαρχος Χρήστος Γκουντενούδης, με την ακόλουθη έγγραφη δήλωση:

“Είναι πολύ λυπηρή η εικόνα ενός δημάρχου που η μοναδική του αντίδραση απέναντι στα αμείλικτα ερωτήματα που του θέτει η αντιπολίτευση αλλά εντέλει και η ίδια η πραγματικότητα, είναι να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Που η μοναδική του έγνοια εν μέσω της ομολογουμένως δύσκολης πραγματικότητας που βιώνει ο τόπος μας είναι το πώς θα συνεχίσει να διατηρεί αλώβητο το πελατειακό και ρουσφετολογικό κύκλωμα που έχει δομήσει ώστε να διατηρήσει ανέπαφη την εξουσία και τα προνόμια του.

Απαντήστε κ. Σιωνίδη, εάν βέβαια έχετε το πολιτικό θάρρος και ανάστημα, σε αυτά που σας ρωτάμε και αφήστε κατά μέρους το λαϊκισμό και την καταφυγή σε προσωπικές επιθέσεις.

Μιλάτε για «πολιτική ελαφρότητα» και καταλογίζετε μη «υπεύθυνη συμπεριφορά» φθάνοντας στο σημείο να χρησιμοποιήσετε και εκφράσεις όπως «λασπολογία» και «ψευδή ενημέρωση» για όσα τα ίδια τα πεπραγμένα σας καταμαρτυρούν.

Είναι δική μας «ελαφρότητα» κύριε Σιωνίδη η παντελής μέχρι τώρα αδιαφορία σας για τα μέτρα ελέγχου της διασποράς του κορωνοϊού ακόμη και στο προσωπικό του δημαρχείου το οποίο μετά το πρώτο κύμα της πανδημίας αλλά και τώρα εν μέσω του δεύτερου κύματος δεν ποτέ έχετε ελέγξει με τεστ;

Είναι μήπως δική μας «λασπολογία» η αδιαφορία σας για την πλημμελή χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας σε υπαλλήλους για τους οποίους είναι απαραίτητο λόγω της φύσης της δουλειάς τους;

Μήπως είναι δική μας «ανεύθυνη συμπεριφορά» η από μέρους σας απαξίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας των μαθητών, για την οποία άλλωστε ο δήμος έχει αρμοδιότητα, καθώς ποτέ δεν ενδιαφερθήκατε για την χορήγηση tablet στους μαθητές να κάνουν τηλεκπαίδευση όπως έχουν κάνει δεκάδες δήμοι σε όλη την χώρα;

Είναι άραγε «ψευδής ενημέρωση» η οικτρή διαχείριση σας στο μεταναστευτικό στην περιοχή μας και η συνεχής ανοικοδόμηση του καμπ της Νέας Καβάλας το οποίο επί των ημερών σας και με τις ευλογίες σας έγινε μόνιμη δομή;

Ή μήπως το κλείσιμο και της τελευταίας τράπεζας στην πρωτεύουσα του δήμου είναι και αυτό ψέμα;
Πάψτε επιτέλους κύριε Δήμαρχε να υποδύεστε τον ανήξερο και τον τουρίστα.

Δεν σας ψηφίσανε για να είστε σχολιαστής της επικαιρότητας, για να κοιτάτε αμέριμνος και με σταυρωμένα τα χέρια τα γεγονότα να λαμβάνουν χώρα υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των συνδημοτών μας.
Τα προβλήματα του δήμου σας έχουν κυριεύσει κι εσείς το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεστε είναι η αναζήτηση άλλοθι για τις επόμενες εκλογές.

Η αλαζονεία που σας διακρίνει φαίνεται πως δεν σας αφήνει να σκεφτείτε καθαρά.

Όσο για τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, εκεί πλέον περιττεύει κάθε σχολιασμός. Αντί να διαβάσει τις αρμοδιότητες του και τις ευθύνες του που απορρέουν από την νομοθεσία, αναζητάει να ρίξει το φταίξιμο στην αντιπολίτευση για τον τρόπο συνεδριάσεων των δημοτικών συμβουλίων.

Προσέξτε κύριοι της διοίκησης και ασχοληθείτε επιτέλους με τα πραγματικά προβλήματα του δήμου τα οποία επί των ημερών σας διογκώνονται.

Αλλιώς το «περιθώριο» και η «πολιτική φτώχεια» που επικαλείστε, θα σας καταπιούν πολύ πρόωρα και δυστυχώς αυτό δεν θα έχει συνέπειες μόνο για την πολιτική σας επιβίωση αλλά κυρίως θα έχει για το δήμο και τους δημότες”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.