Πολιτική

Χριστόφορος Τουτουντζίδης: Δημόσιο, η τελική λύση στο Δημογραφικό

Γράφει ο Χριστόφορος Τουτουντζίδης*

Αγαπητοί αναγνώστες δε θα σας κουράσω με γεωπολιτικές αναλύσεις και οικονομικά θέματα. Όλα βαίνουν καλώς και αναμενόμενα. Μας επιτρέπεται, προσωρινά, η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός-η-ο, η Τουρκία δεν ασκεί βέτο για θέματα του Ιονίου Πελάγους, ενώ η φίλη Αλβανία διακηρύσσει από την Αθήνα, ότι με την ολοκλήρωση του αφανισμού των Βορειοηπειρωτών θα ξεκινήσει να διεκδικεί περιουσίες Τζάμηδων. Αυτά τα ολίγα για τα γεωπολιτικά, αλλά είμαστε ήσυχοι ότι το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προετοιμάσει το σχέδιο για μια ασφαλή Ελλάδα μέχρι τη Λάρισα.

Ως προς τα οικονομικά δεν θα δώσω καμία σημασία στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μυτιληναίου για επικείμενη πτώχευση σε 5-6 χρόνια, καθώς εσείς είστε έγκαιρα ενήμεροι από την στήλη, ότι αυτό θα συμβεί σίγουρα. Οι όροι της χρεοκοπίας του 2009 είναι όλοι εδώ και αστράφτουν, τεράστιο και αποτελεσματικό Δημόσιο, ασφυκτική χειρόγραφη, τώρα και ηλεκτρονική, γραφειοκρατία, διαλυμένη επί 3 Δικαιοσύνη και οσονούπω επί 5, στρατοί συνταξιούχων με επικεφαλής τους Δικαστικούς, που κατήργησαν το Μνημόνιο και τσίμπησαν μισό δις αναδρομικά, ανύπαρκτη ανάπτυξη παραγωγής και υπηρεσιών. Εκτός αν ανάπτυξη είναι η αγορά παλιών κατοικιών σε 6 νομούς της χώρας και ο μαζικός τουρισμός (πουλί παραδείσιο ιδιαίτερα ευαίσθητο σε κάθε είδους κρίσεις).

Το πρόβλημα της χώρας είναι ένα και είναι το δημογραφικό, καθώς έχουμε χρεοκοπήσει  στα 200 χρόνια κράτους 7-8 φορές, αλλά αν παύσουμε να υπάρχουμε ως οντότητα, κλάφτα Χαράλαμπε. Γι αυτό σε αυτή τη σοβαρή χώρα λαμβάνω την πρωτοβουλία να καταθέσω μια ρηξικέλευθη ιδέα για να σωθεί το Έθνος συνδυάζοντας την τελευταία, μεγάλη αξία του Ελληνισμού με την νέα γενιά. Δε χρειάζεται να αγωνιάτε αγαπητοί αναγνώστες, η λύση θα δοθεί μέσω του Ελληνικού Δημοσίου, της ύστατης μεγάλης ιδέας, που θα προσλαμβάνει υπαλλήλους μόνον εάν αυτοί έχουν παιδιά και οι προαγωγές θα δίνονται αποκλειστικά βάσει αριθμού τέκνων.

Εξηγούμαι. Είτε πάρεις ένα απόφοιτο του Χάρβαρντ, είτε ένα απόφοιτο τεχνικού λυκείου από το Αιγάλεω και τον τοποθετήσεις π.χ. στο τμήμα Μητρώου του Υπουργείου Συγκοινωνιών, σε 5 χρόνια θα είναι εξίσου άχρηστοι. Τα πτυχία και οι δήθεν αξιολογήσεις όλοι ξέρουμε, ότι είναι για τα μάτια του κόσμου. Λες και έχει οποιαδήποτε σημασία το πτυχίο ενός μεταλλειολόγου, όταν προσληφθεί ως γραμματέας στα Δικαστήρια. Τι θα ψάχνει για χρυσό στις στοίβες των δικογραφιών;

Όχι ο άνθρωπος για αργομισθία έψαχνε και σιγουριά μέχρι το θάνατο του, ότι θα πέφτει ο μισθός. Απλά πράγματα για αυτό και το μόνο κριτήριο για την πρόσληψη του θα πρέπει να είναι ότι θα έχει ένα η δύο παιδιά και θα δεσμεύεται  με ποινή απόλυσης, ότι εντός 5 ετών, θα κάνει και άλλο ένα. Είναι το πιο σίγουρο κίνητρο για τεκνοποιία στην Ελλάδα. Μετά ο μισθός του και οι προαγωγές του θα κρίνονται βάσει παιδιών, έχεις 4 παιδιά Τμηματάρχης, κάνεις  5 παιδιά Διευθυντής και ούτω καθεξής.

Σε 10 χρόνια θα γίνουμε 20 εκατομμύρια, οπότε και να έρθει η χρεωκοπία θα μπορέσουμε με ένα ρεφενέ να ξελασπώσουμε, το πολύ-πολύ πάμε την φορολογία ελευθέρων επαγγελματιών & επιχειρήσεων στο 80%, στέλνουμε τους μη δημοσίους υπαλλήλους εργάτες στο εξωτερικό με σκοπό να στέλνουν συνάλλαγμα πίσω, όπως το 1950-60. Και να το οικονομικό θαύμα, πάντα με προμετωπίδα το Ελληνικό Δημόσιο.

Αφού δεν μπορούμε να το αλλάξουμε ας το κάνουμε, κυριολεκτικά, δύναμη αναγέννησης του τόπου.

Να μας ζήσει.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Συγχαρητήρια χωρίς ντροπή

Χωρίς ίχνος ντροπής ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Κιλκίς της Νέας Δημοκρατίας Μηνάς Παπαδόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια στον σφυροβόλο Κωνσταντίνο Ζάλτο γιά […]