Αθλητισμός

Χρειαζόταν την νίκη επί του Άρη Ακροποτάμου και την πήρε ο Κιλκισιακός

Χρειαζόταν και …επιβαλλόταν η νίκη, που σαν «λάδι» θα «φούντωνε» την …«φωτιά» των ελπίδων παραμονής του στην γ’ εθνική κατηγορία.
Και ο Κιλκισιακός την απέσπασε, υπερισχύοντας του Άρεως Ακροποτάμου με 1-0, επιδεικνύοντας αυτοσυγκέντρωση, σοβαρότητα και αποφασιστικότητα στην πιό κρίσιμη «καμπή» του πρωταθλήματος α’ ομίλου γ’ εθνικής κατηγορίας.
Η ομάδα του Κιλκίς ξεκίνησε τον αγώνα με έκδηλο το άγχος της ανάγκης των βαθμών, ενώ βρέθηκε αντιμέτωπη μιάς αντιπάλου αφ’ ενός μεν απαλλαγένης από κάθε άγχος, χάρη στην σιγουριά της τρίτης θέσης αφ’ ετέρου δε από εκείνες που «δεν χαρίζονται σε κανένα».
Ωστόσο, σ’ αυτόν ακριβώς τον αγώνα με αυτές τις ιδιαιτερότητες ο Κιλκισιακός έδειξε «χαρακτήρα». Ετσι, από την μία δεν παρασύρθηκε σε «χύμα» επιθετικό παιχνίδι, στο πλαίσιο «εκβιαστικής» επιζήτησης της νίκης ενώ από την άλλη αντιμετώπισε με την δέουσα σύνεση και προσοχή τον Αρη, δίνοντας προτεραιότητα στην εξασφάλιση των νώτων του και επιδιώκοντας με υπομονή και μεδοθοδικότητα την δημιουργία ευκαιριών γιά το πολυπόθητο τέρμα.
Το καθοριστικό σημείο του αγώνα υπήρξε το πρώτο εικοσάλεπτο της επανάληψης, διάστημα κατά το οποίο ο Κιλκισιακός «ανέβασε στροφές». Ετσι, αφού έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Σαβελίδη και Μπελίτσα (είχε προηγηθεί μία του Παντελιάδη στο πρώτο ημιχρόνιο) έφτασε στην επιτυχία στο 66’ με τέρμα του πρώτου, το οποίο έμελε και να κρίνει τον αγώνα.
Λίγο νωρίτερα (62’) ο Αρης δημιούργησε την δική του αξιόλογη ευκαιρία, όμως «συνάντησε» την «άρνηση» του Μπαντή.
Στο υπόλοιπο διάστημα ο Κιλκισιακός έκανε αυτό που ενδεικνυόταν: Πίεσε μεταξύ κέντρου και μεγάλης περιοχής του Άρεως, με κύρια επιδίωξη να κρατήσει αυτόν μακριά από την εστία του Μπαντή, και όχι την διεύρυνση του αποτελέσματος, μία τακτική που αποδείχθηκε επιτυχής, αφού βοήθησε στην διασφάλιση της πολύτιμης νίκης.
Η σύνθεση:
Μπαντής, Μάντζιος (74’ Μπιτζικόπουλος), Μαυροκεφαλίδης, Ματεντζίδης, Καρυπίδης, Καλαϊτζίδης, Σαβελίδης, Λογγινίδης (60’ Μπελίτσας), Αϊβαζίδης, Παντελιάδης (51’ Κωτάκης), Τριανταφυλλίδης.
-Η επόμενη αγωνιστική ημέρα: Κυριακή 27.4.14, 17.00, Εθνικός Ν.Αγιονερίου-Κιλκισιακός

Περισσότερα
Δείτε ακόμα