Πολιτισμός

Λαμπρή χορευτική παράσταση “Αγίου Τρύφωνος” στα “43α Θεοτόκεια”

Με μια λαμπρή χορευτική παράσταση συμμετέσχε στα “Θεοτόκεια” ο λαογραφικός, πολιτιστικός και μορφωτικός σύλλος Γουμένισσας “Άγιος Τρύφων”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11.8.18.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

“…Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκε με μεγάλη χαρά ο πολιτιστικός λαογραφικός όμιλος Πέλλας “Ανατολική Ρωμυλία”.
Μια πανδαισία πανέμορφων παραδοσιακών φορεσιών αντάμα με την λεβέντικη παρουσία των χορευτών, μετέφεραν τους θεατές σε περιοχές της Θράκης και της Μακεδονίας και τους χάρισαν ένα θέαμα πολιτισμικού ενδιαφέροντος, “ανεβαίνοντας ένα σκαλοπάτι ακόμα πιο ψηλά” στις χορευτικές επιτυχίες τους.

Οι χορευτές ξεκίνησαν από το εντευκτήριο του συλλόγου με πατινάδα και με συνοδεία μουσικών οργάνων συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Θάνου Ζελέγκου, η οποία γέμισε από ήχους, χρώμα και μύρισε παράδοση.

Τα βήματα τους, οι φορεσιές και οι μελωδίες της μουσικής ταξίδεψαν τους παρευρεθέντες πίσω στο χρόνο και πρόσφεραν συγκίνηση στους παλαιότερους.

Η καθολική παρουσία του κόσμου συνετέλεσε στην εξαιρετική επιτυχία της εκδήλωσης του συλλόγου που για μια ακόμα φορά τίμησε την ιστορία του παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αποτέλεσμα επίπονης και σοβαρής δουλειάς.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ευχαριστεί θερμά όλους τους χορευτές και χοροδιδασκάλους (Σταυρούλη και Αρδάλη) για το πλούσιο θέαμα που παρουσίασαν, τον κόσμο που προσέφερε απλόχερα το θερμότερο χειροκρότημα του για την χορευτική τους παράσταση και τη δημοτική αρχή για την πρόσκληση…”

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΛΑΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΙΛΚΙΣ

(Στον υπέροχο φίλο μου Γιάννη Σαββόπουλο) Λαναράς ή λαναριτζής ήταν ο τεχνίτης που επεξεργαζόταν το προερχόμενο από το κούρεμα των […]

Απεδείχθη, ότι… χρειάζονται

Συγκαταλέγεται στα θέματα, στα οποία η στήλη κατά καιρούς αναφέρεται με αρνητικό σχολιασμό, καθώς από τότε, που ανέκυψε, συνεχίζει να […]