Πολιτική

«Χειρουργικές» αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης του δήμου Παιονίας

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Την απόφαση του γιά τις αλλαγές στο διοικητικό σχήμα του δήμου δημοσιοποίησε την Παρασκευή 29.10.21, με σχετική ανακοίνωση, ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.

Αλλαγές και τοποθετήσεις, οι οποίες ουσιαστικώς επιβεβαιώνουν τα όσα είχαμε γράψει- εκτιμήσει πρΙν μερικές εβδομάδες στον “Μαχητή”, επισημαίνοντας ότι τα το “κλειδί” των εξελίξεων ήταν οι κυρίως οι επιλογές γι την θέση του προέδρου στην ΔΕΥΑ Παιονίας και του ομολόγου του στην διοίκηση του νομικού προσώπου του δήμου.

Και τούτο, διότι οι δύο περιπτώσεις συνδέονταν μεταξύ τους, καθώς ο μέχρι προ τινος πρόεδρος του νομικού προσώπου Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης μετακινήθηκε στην προεδρεία της ΔΕΥΑΠ, διαδεχόμενος στην εν λόγω θέση τον δήμαρχο, και στην θέση του τοποθετήθηκε, αναλαμβάνοντας καθήκοντα προέδρου, ο δημοτικός σύμβουλος της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου Χρήστος Δραγανίδης.

Περιορισμένες αλλαγές είχαμε και σε επίπεδο αντιδημάρχων, με τον μέχρι προ τινος αντιδήμαρχο της δημοτικής ενότητας Αξιούπολης Γεώργιο Γεωργίτσαρο να αναλαμβάνει την νεοσυσταθείσα αντιδημαρχία πρασίνου, με την προσθήκη αρμοδιοτήτων για τις λαϊκές αγορές και τον αγροτικό τομέα, με ευθύνη και για θέματα αγροτικής οδοποιίας, και την θέση του να καταλαμβάνει η συνάδελφός του της πλειοψηφίας δημοτική σύμβουλος Έλενα Λιακοπούλου.

Αμφότεροι έχουν πείρα στους τομείς τους, καθώς ανάλογες αρμοδιότητες και καθήκοντα είχαν ασκήσει και στο παρελθόν ως μέλη της τότε πλειοψηφίας επί δημαρχιακής θητείας του Αθανασίου Λαπόρδα.

Μία προσθήκη αντιδημαρχίας, όπως αναφέραμε, γνωστή και από το παρελθόν στον δήμο Παιονίας, που η προσθήκη της βοήθησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, να ισορροπήσουν και οι προθέσεις του δημάρχου γιά ένα αποτελεσματικό διοικητικό σχήμα στο δεύτερο μισό και κατά τεκμήριο πιο αποφασιστικό για την διεκδίκηση δεύτερης θητείας μιάς δημοτικής διακυβέρνησης, αλλά και για να ξεπερασθούν οι όποιες αντιρρήσεις, κυρίως από πλευράς του νέου αντιδημάρχου, για ανάληψη άλλων καθηκόντων-αρμοδιοτήτων, με τα οποία δεν είχε τριβή και πείρα, σε αντίθεση βεβαίως με αυτά που, εν τέλει, ανέλαβε.

Καθήκοντα αντιδημάρχου στην δημοτική ενότητα Γουμένισσας, στην θέση του απερχομένου Ευαγγέλου Νίτση, αναλαμβάνει η Μαρία Παλάνη, ενώ αλλαγή δεν είχαμε στην αντίστοιχη του Ευρωπού, καθώς εκεί είχε τοποθετηθεί εσχάτως ο Γεώργιος Δουλκερίδης, μετά την υποχρεωτική παραίτηση του πυροσβέστη δημοτικού συμβούλου Ηλία Αριζάνη, λόγω αναλήψεως επιτελικών αρμοδιοτήτων στην υπηρεσία του.

Στις υπόλοιπες αντιδημαρχίες και θέσεις ευθύνης δεν είχαμε αλλαγές, με τους κκ Τζούρτζο, Αδαμόπουλο και Συμεωνίδη να παραμένουν στις θέσεις τους ως αντιδήμαρχοι οικονομικών, τεχνικών έργων και καθαριότητας και την Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη να συνεχίζει την θητεία στην κοινωφελή επιχείρηση του δήμου.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]