Πολιτική

Χ.Χατζησάββας: «Εγκληματική η αδράνεια για την ανακατασκευή της ΠΑΘΕ»

«Μύδρους» κατά της Πολιτείας, στην οποία καταλογίζει αδράνεια στο θέμα της ανακατασκευής του τμήματος της ΠΑΘΕ μεταξύ των κόμβων Πολυκάστρου και Χαλάστρας, εξαπέλυσε ο βουλευτής Κιλκίς της Χρυσής Αυγής Χρήστος Χατζησάββας.

Ο κ.Χατζησάββας κατέθεσε στην Βουλή για το εν λόγω θέμα την ακόλουθει ερώτηση:

«Τις τρεις τελευταίες δεκαετίες έχουν επέλθει σαράντα θάνατοι συνανθρώπων μας σε τροχαία δυστυχήματα, τα οποία συνέβησαν στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) από τον κόμβο του Πολυκάστρου μέχρι τον αντίστοιχο κόμβο της Χαλάστρας.

Η αναβάθμιση του εν λόγω οδικού τμήματος, με την δημιουργία δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση καθώς και διαχωριστικής νησίδας, δεν έχει υλοποιηθεί εδώ και δεκαετίες, με ανυπολόγιστο κόστος κατ’αρχάς σε ανθρώπινες ζωές.

Η αδράνεια μέχρι αδιαφορία της Πολιτείας για το συγκεκριμένο θέμα δύναται να χαρακτηρισθεί εγκληματική, εάν αντιπαρατεθεί στην σπουδή την οποία επιδεικνύει το ελληνικό κράτος στην κατασκευή και εγκατάσταση διοδίων, όπου οι ενέργειες του αρμοδίου υπουργείου για χωροθέτηση, κατασκευή και λειτουργία στην περιοχή των Ευζώνων υπό μορφή μετωπικών διοδίων στον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Αθηνών-Θεσσαλονίκης-Ευζώνων (Π.Α.Θ.Ε.) εμφανίζουν ταχύτατους ρυθμούς, ασυνήθεις για τον χαρακτήρα της δημόσιας λειτουργίας στην χώρα μας.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Με ποιες ενέργειες προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή, όπως αυτή αναλύεται ανωτέρω, η συνέχιση της οποίας με πάσα βεβαιότητα θα οδηγήσει σε νέες ανθρώπινες απώλειες;
Στην σύμβαση παραχώρησης η οποία έχει υπογραφεί για το εν λόγω οδικό δίκτυο, υπάρχει πρόβλεψη δέουσας αναβάθμισης αυτού του οδικού τμήματος στο οποίο χάνονται ανθρώπινες υπάρξεις;».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα