Πολιτισμός

Λαμπρή η παρουσίαση παραμυθιού της Γουμενισσιώτισσας Γ.Στόιου

Το παραμύθι της Γουμενισσιώτισσας Γλυκερίας (Γλύκας) Σόιου “Το πετειναράκι” παρουσίασαν οι εκδόσεις Πατάκη σε εκδήλωση του πολιτιστικού συλλόγου Γουμένισσας “Οι Παίονες”.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14.10.18 στο κέντρο νεότητας Γουμένισσας.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού κέντρου Γουμένισσας, έγινε η πρώτη παρουσίαση του παραμυθιού “το πετειναράκι”, από τις εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Γουμένισσας “ΟΙ ΠΑΙΟΝΕΣ” της Γλύκας Στόιου, ενός παιδιού της Γουμένισσας με διεθνείς σπουδές και καριέρα, η οποία θύμισε στους παλιούς αλλά και έμαθαν τα μικρά παιδιά το παλιό αυτό παραμύθι.

Οι κάτοικοι της Γουμένισσας αλλά και της γύρο περιοχής, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τη συγγραφέα, που με τον μοναδικό γλαφυρό της τρόπο αφηγήθηκε την ιστορία στους μικρούς μας φίλους, με συνοδεία ακορντεόν και του δικού της μαντολίνου.

Την παρουσίαση βοήθησε η θεατρική ομάδα “Θίασος των Ονείρων” του συλλόγου, που κατά τη διάρκεια της αφήγησης, ζωντάνεψαν τους ήρωες του παραμυθιού.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο σύλλογος δώρισε σε όλα τα παιδιά από ένα γλυφιτζούρι σε σχήμα πετειναράκι όπως και ο τίτλος του παραμυθιού, μια ευγενική προσφορά του ζαχαροπλαστείου “ΠΙΨΟΣ”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]