Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Επιτελικό κράτος του θράσους και της συγκάλυψης (Βίντεο-Φώτο)

Στο Κιλκίς βρέθηκε την Δευτέρα 20.3.23 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης πραγματοποιώντας ομιλία στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του δήμου Κιλκίς

Τον Νίκο Ανδρουλάκη υποδέχτηκαν ο βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Φραγγίδης και ο γραμματέας της Ν.Ε. Κιλκίς Λάζαρος Παζαρτζικλής.

Για επιτελικό κράτος «θράσους και συγκάλυψης» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή στη Βουλή για την υπόθεση των Τεμπών.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα σε έγγραφο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας του 2021, το οποίο όπως είπε, εντόπιζε ευθύνες υπηρεσιακών παραγόντων για την πρόοδο των εργασιών ασφαλείας στους σιδηροδρόμους και μάλιστα ζητούσε να ασκηθούν πειθαρχικές διώξεις.

«Σήμερα, έρχεται μία ακόμη βόμβα. Έγγραφό της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, το οποίο εστάλη στο υπουργείο Μεταφορών στις 4 Οκτωβρίου 2021 και μιλά για εγκληματική αδράνεια στους χειρισμούς της σύμβασης 717/2014. Ρώτησαν τον κ. Καραμανλή οι βουλευτές μας στη Βουλή και εκείνος λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα. Αυτό, λοιπόν, δεν είναι επιτελικό κράτος που εγγυάται τα στοιχειώδη. Είναι ένα επιτελικό κράτος του θράσους και της συγκάλυψης. Μόνη του προτεραιότητα είναι να μην αντιμετωπίσει τις ευθύνες της η σημερινή κυβέρνηση» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Η σημερινή σας παρουσία υποδηλώνει ότι χτίζουμε ξανά μια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε όλες τις περιοχές της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ξανά ισχυρό, δυνατό και ενωμένο για να πρωταγωνιστήσει».

«Η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από το Κιλκίς στέλνει καθαρό μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα. Η παράταξή μας έκανε βήματα προς τον ισχυρό και σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.. Είναι η παράταξη που έκανε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Δυστυχώς το τελευταίο διάστημα ο ελληνικός λαός έζησε μια τραγωδία που συγκλόνισε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η τραγωδία των Τεμπών αποδεικνύει την αδυναμία του κράτους να περιφρουρήσει τα στοιχειώδη δηλαδή την ασφάλεια και την προοπτική» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

«Είπαν ότι δε γνώριζαν το μέγεθος του προβλήματος. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Σιδηροδρόμων κάνει κάθε δύο χρόνια έρευνες για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων σε όλη την Ευρώπη. Το 2020 και το 2022 η Ελλάδα επισήμως είχε το μεγαλύτερο δείκτη θνησιμότητας βάσει χιλιομέτρων σε όλη την Ε.Ε.. Το Μάρτιο του 2019 ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας έλεγε και εμφάνιζε την πραγματική κατάσταση του δικτύου. Αυτό βέβαια δεν τον εμπόδιζε να μιλά για τρένα υδρογόνου λίγα χρόνια μετά, όταν τα ανέτασσε στο ταμείο ανάκαμψης» σημείωσε στη συνέχεια.

Απευθυνόμενος τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κ. Ανδρουλάκης είπε πως «προτεραιότητα του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα είναι να κάνουν ό,τι μπορούν έτσι ώστε να καθίσουν ξανά στην καρέκλα του πρωθυπουργού».

Στάθηκε κριτικά απέναντι στο αφήγημα του «προοδευτικού εκσυγχρονιστή», που όπως προβάλλει ο Πρωθυπουργός.

«Είπε πρόσφατα ότι είναι έτοιμος να τα βάλει με το βαθύ κράτος βαφτίζοντας τον εαυτό του μεταρρυθμιστή. Ποιος είναι το “βαθύ κράτος”; Βαθύ κράτος είναι αυτοί που αξιοποιούν με πελατειακούς όρους το Ταμείο Ανάκαμψης. Βαθύ κράτος είναι αυτοί που οργανώνουν από το Μέγαρο Μαξίμου το παρακράτος των υποκλοπών. Βαθύ κράτος είναι όταν μία σύμβαση επί εννιά χρόνια δεν υλοποιείται, γνωρίζουν τις εγκληματικές ευθύνες συγκεκριμένων παραγόντων των Οργανισμών και του Υπουργείου αλλά δεν κάνουν τίποτα, έχοντας αυτά τα τραγικά αποτελέσματα όπως λέει και η Αρχή Διαφάνειας.

Βαθύ κράτος είναι να διορίζεις τα κομματικά σου παιδιά σε κρίσιμες θέσεις των οργανισμών. Ας δούμε τα βιογραφικά όλων των εμπλεκομένων. Οι περισσότεροι είναι στελέχη, που στήριξαν τον κ. Μητσοτάκη, κομματικά παιδιά της Νέας Δημοκρατίας» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ανδρουλάκης επανέλαβε τη δέσμη πέντε προτάσεων για ασφαλή και σύγχρονο σιδηρόδρομο, και μεταξύ άλλων προβλέπουν:

Προσωρινή επαναφορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε κρατικό έλεγχο και εξεύρεση σύντομα νέου στρατηγικού επενδυτή.

Ανασύσταση της ΡΑΣ με βάση τα διεθνή πρότυπα και άμεση εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων στην παροχή τεχνογνωσίας και εποπτείας
«Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων έκανε τη δουλειά της; Τα κομματικά τους παιδιά διόρισαν οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Ανθρώπους που δεν γνώριζαν τι σημαίνει τρένο.

Δεν κουραστήκαμε να κάνουμε εκλογές και μετά από αυτές να ξηλώνεται όλο το κράτος; Και να έρχονται άνθρωποι χωρίς καμία περγαμηνή πέρα από την κομματική τους ταυτότητα, να παίρνουν παχυλούς μισθούς για να κάνουν εξυπηρετήσεις;

Πού αλλού συμβαίνει αυτό; Αλλά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι αμετανόητοι» είπε ο κ. Ανδρουλάκης.

Σχετικά με τους πλειστηριασμούς σχολίασε χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Τσίπρας είναι υπεύθυνος για το ότι μπήκαν τα κοράκια στην Ελλάδα».

Τέλος, για το βράδυ των εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης είπε:

«Λίγες εβδομάδες έμειναν. Μπορούμε να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα. Το μαζί είναι η συλλογή έκφραση ενός λαού που μετά από δέκα χρόνια γυρνάει την πλάτη στη συλλογικότητα. Έχουμε χρέος να κάνουμε τον ελληνικό λαό να πιστέψει στην πατριωτική συλλογικότητα. Οι φοιτητές πρέπει να πιστέψουν ξανά στην πολιτική, όπως πιστέψατε εσείς το 1974. Μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα, που κανείς δε θα μπορεί να επιβουλευτεί τα κυριαρχικά της συμφέροντα».

Παρόντες ήταν το μέλος της κεντρικής επιτροπής Έλλη Φρεγγίδου, ο υποψήφιος βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης, οι υποψήφιες βουλευτίνες Κυριακή Τομπουλίδου και οι Παιόνισσες Κωνσταντίνα Χαραλαμπίδου και Αναστασία Ντάση – Χαρτοματσίδου, ο βουλευτής Χαλκιδικής Απόστολος Πάνας, η βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου και ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Αντώνης Σαουλίδης.

Περισσότερα

Γ.Φλωρίδης: Ολιγάρχες επιθυμούν να “κοντύνουν” τον Μητσοτάκη για να μην πάρει αυτοδυναμία – Αποκαλύψεις για το κόμμα ΝΙΚΗ

“Βρισκόμαστε μπροστά σε μία απόπειρα, η οποία εξελίσσεται από τα περιτρίμματα αυτά και τα θραύσματα του αντιμητσοτακικού μετώπου να περιορίσουν […]

Δείτε ακόμα

Η έκτη καλύτερη

Την έκτη καλύτερη επίδοση σε εθνικό επίπεδο, με ποσοστό 5,27%, κατέγραψε στο Κιλκίς το πρωτοεμφανιζόμενο στα πολιτικά δρώμενα της χώρας […]

Υποψήφιος δήμαρχος

Με το που τελειώνουν οι βουλευτικές εκλογές, αρχίζουν οι «ζυμώσεις» για τις δημοτικές και τις περιφερειακές, που ακολουθούν. Τι «αρχίζουν», […]