Οικονομία

Οι κιλκισιώτικες γεύσεις «κέρδισαν» το Βερολίνο μέσω τις ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.

Μια λαχταριστή γεύση από Κιλκίς «δοκίμασαν» μέσα από τουριστικές γαστρονομικές διαδρομές χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο στο περίπτερο της «Αναπτυξιακής Κιλκίς» Α.Ε. και 17 ακόμη αναπτυξιακών εταιρειών στην διεθνή τουριστική έκθεση Βερολίνου, την κορυφαία τουριστική έκθεση της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2014.
Η παρουσία της ΑΝΚΙ στην διεθνή αυτή έκθεση αποτελούσε μια από τις συμμετοχικές δραστηριότητες του διακρατικού έργου με τίτλο «Γαστρονομικές περιπλανήσεις και ο πολιτισμός των γεύσεων – MedEat», το οποίο εντάσσεται στο πρόγραμμα LEADER με τη συμμετοχή 18 αναπτυξιακών εταιρειών από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Ιταλία και την Πορτογαλία με στόχο την τουριστική ανάπτυξη μέσα από την προσφορά συνδυασμένων τουριστικών «πακέτων» με κεντρικό άξονα το γαστρονομικό πολιτισμό της κάθε περιοχής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το κοινό περίπτερο των εταίρων του έργου MedEat έλαβε το δεύτερο βραβείο καινοτομίας στο πλαίσιο διαγωνισμού που πραγματοποίησαν οι διοργανωτές της ITB χάρη στη δυνατότητα των επισκεπτών να περιηγηθούν στις γαστρονομικές διαδρομές τεσσάρων χωρών όχι μόνο μέσα από έντυπο υλικό και χάρτες αλλά και ηλεκτρονικά, μέσω εντυπωσιακών και ιδιαίτερα ελκυστικών διαδραστικών εφαρμογών.
Στη διάρκεια της έκθεσης τα στελέχη των αναπτυξιακών εταιρειών είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τους επαγγελματίες του παγκόσμιου τουριστικού κλάδου (τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφους κ.ά.) για τις μοναδικές στο είδος τους γαστρονομικές διαδρομές των τεσσάρων μεσογειακών χωρών, καταγράφοντας το μεγάλο ενδιαφέρον τους για συνεργασία.
«Παράλληλα, εκατοντάδες επισκεπτών από όλο τον κόσμο γνώρισαν και είναι σίγουρο ότι στο μέλλον θα αναζητήσουν να «γευθούν» από κοντά, την ξεχωριστή ταυτότητα του Κιλκίς όπως αυτή συντίθεται από τις απαράμιλλες φυσικές ομορφιές, τον πολιτισμό, τους φιλόξενους ανθρώπους, τα ιδιαίτερα προϊόντα και την μοναδική γαστρονομία του», όπως τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΡΩΜΝΙΤΣΑ ΣΤΟ ΚΙΛΚΙΣ

Επ’ ευκαιρία της σημερινής τοπικής εορτής της πόλης μας, αφιερωμένης στη μνήμη των πολιούχων της Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων που μαρτύρησαν στη […]

Συνάντηση με νόημα

Στην Αθήνα βρέθηκε την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου η υποψήφια βουλευτής Κιλκίς και δικηγόρος Καλλισθένη Πάκα και συναντήθηκε με τον συντοπίτη […]