Πολιτισμός

Πολύς κόσμος στην πρώτη γιά το 2018 εκδήλωση των «Παιόνων»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21.1.18 στην αίθουσα γνωστής καφετηρίας της Γουμένισσας, η εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας των «Παιόνων».

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«….Η αίθουσα, «ασφυκτιούσε» από την αθρόα προσέλευση του κοινού, με τους νέους και τους μεγαλύτερους σε ηλικία να ανταλλάσουν ευχές για το καλό της χρονιάς.

ΠΑΙΟΝΕΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Η τυχερή του νομίσματος σύμφωνα με το έθιμο, ήταν η Παρασκευή Καραμπάση στην οποία δωρίστηκε η εικόνα της Παναγίας της Παραμυθίας (ημέρα μνήμης της), ευλογία από το ιερό κοινόβιο Οσίου Νικοδήμου Πενταλόφου.

Τη βασιλόπιτα, όπως και τα βασιλοπιτάκια, προσέφερε στον σύλλογο μας ο Κωνσταντίνος Δογιάμας, τον οποίον ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο αιδεσιμώτατος π. Χρήστος Γραμματικός, ο οποίος και ευλόγησε τον πλακούντα με όλο το εκκλησιαστικό συμβούλιο, η αντιδήμαρχος Παιονίας Ελένη Δούμου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Αθανάσιος Τζούρτζος, σύλλογοι και φορείς της Γουμένισσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής, μέλη και φίλοι του συλλόγου και πλήθος κόσμου.

Ο πρόεδρος και τα μέλη του διοικτικού συμβουλίου ευχαριστούμε το κοινό που παρευρέθη στην πρώτη εκδήλωση για το νέο έτος, καθώς και τους καταστηματάρχες της πόλης μας για την προσφορά δώρων για τη λαχειοφόρο κλήρωση».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]