Κοινωνία

Β.Αθανασιάδης: Δεν σας ξεχνούμε, σας θυμόμαστε και σας τιμούμε

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος εκδηλώσεων “Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου” την Παρασκευή 19η Μαΐου σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στο Πολύκαστρο.

Ο σύλλογος Ποντίων Πολυκάστρου & Περιχώρων “Οι Ακρίτες” πραγματοποίησε εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον δήμο Παιονίας την Πέμπτη 18 Μαΐου με την ονομασία “Η φλόγα της μνήμης” που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά με πορεία από το Κέντρο Πολιτισμού Πολυκάστρου έως το “Σπίτι του Πόντου” όπου και το μνημείο της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε και ο Ποντιακός Σύλλογος Ποντοηράκλειας “Διγενής Ακρίτας” και πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου και η εκδήλωση έκλεισε με την χορωδία του συλλόγου να τραγουδάει το “Πάρθεν η Ρωμανία” .

Την Παρασκευή 19 Μαϊου 2023 στο “Σπίτι του Πόντου” πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, χορωδιακή εκτέλεση τραγουδιού με θέμα την γενοκτονία από μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου που επιμελήθηκε η Χριστίνα Πρασσούδη και δεξίωση.

Η επιμνημόσυνη δέηση από τον πάτερ Μανώλη Λεβαντή στην είσοδο του “Σπιτιού του Πόντου”.

Μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Πολυκάστρου τραγουδούν υπό την καθοδήγηση της Χριστίνας Πρασσούδη

Παράλληλα με τα παραπάνω η “Τράπεζα Αίματος” των “Ακριτών” Πολυκάστρου για 15η χρονιά πραγματοποίησε τη μέρα αυτή έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία των μελών της, στη μνήμη των θυμάτων της γενοκτονίας.

Παρά το εργάσιμο της ημέρας, προσήλθε ικανός αριθμός εθελοντών αιμοδοτών, μεταξύ των οποίων 4 καινούργια μέλη που ανέβασαν των αριθμό των μελών της Τράπεζας σε 1246.

Παρών και αιμοδότης όπως κάθε χρόνο ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, καθώς και ο πρόεδρος της κοινότητας Πολυκάστρου Γιάννης Κατραμάδας (νέο μέλος).

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο σύλλογος μας συμμετείχε στην κεντρική εκδήλωση μνήμης της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.) στη Θεσσαλονίκη.

Σύνθημα μας:

“ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΘΥΜΑΜΑΙ, ΤΙΜΩ”

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΏΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]