Κοινωνία

Πρωτοφανής συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο γιά την τραγωδία στα Τέμπη (Φωτογραφίες-Βίντεο)

Συγκλονιστική, σε όγκο και παλμό, συγκέντρωση και πορεία οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία του Κιλκίς καταδίκασε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη και την πολιτική που εφαρμόζουν και την Hellenic Train.

Περισσότεροι από 600 πολίτες διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις στα μέτρα ασφαλείας των σιδηροδρόμων, αλλά και ζητώντας απόδοση ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας στα Τέμπη βρέθηκαν το απόγευμα τηε Τετάρτης 8.3.23 στην πλατεία Ειρήνης και μετά στην είσοδο του δημαρχειακού μεγάρου Κιλκίς.

Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν πανό, με μηνύματα, όπως: «Μαμά κοιμήσου γιατί θα αργήσω», “η άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη”, διεκδικώντας άμεσα μέτρα για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, των μέσων και των συστημάτων ασφαλείας στις μεταφορές, καθώς και άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς.

Την συγκέντρωση χαιρέτησαν η πρόεδρος του δεκαπενταμελούς του λυκείου Καμπάνη Στέλλα Βασδραβανίδου, η Βίκη Φαχουρίδου από το σύλλογο Γυναικών Κιλκίς, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο Κιλκίς Πασχάλης Μασούρας, ο Άγγελος Ευθυμιάδης από τον σύνδεσμο φίλων ΠΑΟΚ Κιλκίς και ο Κώστας Σιδηρόπουλος από τον σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Παιονίας.

Κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης ήταν ο Κώστας Παγιανίδης μέλος της επιτροπής γιά την επανασύσταση της ένωσης γονέων Κιλκίς.

Τα συνθήματα που ακούσθηκαν ήταν: «Το έγκλημα αυτό να μην συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», “Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές – Εσείς μετράτε κέρδη και ζημιές”, “Οι ράγες της ανάπτυξης βαφτήκανε με αίμα, ποτέ δεν θα ξεχάσουμε το έγκλημα στα τρένα”, “Στέρεψαν τα δάκρυα και έγιναν οργή, η νέα γενιά δεν σας συγχωρεί”.

Περισσότερα

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]

Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]