Κοινωνία

Τους πρωτοετείς φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών τίμησε ο δήμος Κιλκίς

Με σταθερό παρακολούθημα την ενδυνάμωση της πολύτεκνης οικογένειας στην ασκούμενη κοινωνική της πολιτική η δημοτική αρχή βράβευσε τους πρωτοετείς φοιτητές πολύτεκνων οικογενειών του δήμου Κιλκίς σε αναγνώριση του προσωπικού τους κόπου αλλά και του δύσκολου αγώνα που δίνει το οικογενειακό υποστηρικτικό τους περιβάλλον για την προκοπή τους.

Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο, την τρίτη ημέρα των Χριστουγέννων, με την τιμητική παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου σε συνεργασία με τον σύλλογο γονέων πολυτέκνων περιφέρειας Κιλκίς.

Ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης ευχήθηκε στους δεκαοκτώ φοιτητές των πολύτεκνων οικογενειών καλή πρόοδο, να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις σπουδές τους και να επιστρέψουν πίσω στον τόπο τους πλουτίζοντας τον με την επιστημονική τους γνώση και κατάρτιση. Απευθυνόμενος στα παιδιά, τα παρότρυνε να αισθάνονται περήφανα για τους γονείς τους καθώς υφίστανται σκληρές θυσίες και στερήσεις για το καλό τους.

Η δημοτική αρχή υπενθύμισε ο δήμαρχος βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της πολύτεκνης οικογένειας έχοντας λάβει γενναίες αποφάσεις για την ελάφρυνση των οικογενειακών τους βαρών, είτε με μειώσεις κατά 50% των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, είτε με απαλλαγή καταβολής τροφείων στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, είτε με εκπτώσεις που φθάνουν το 65% για όσες οικογένειες είναι ενταγμένες σε εισοδηματικά κριτήρια, είτε με δωρεάν είσοδο σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου.

Τις ευχές του δημάρχου Κιλκίς προς τους φοιτητές, τις πολύτεκνες οικογένειες, τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου πολυτέκνων γονέων περιφέρειας Κιλκίς για μια ευτυχισμένη νέα χρονιά συμπλήρωσε ο ποιμενάρχης της μητροπολιτικής επαρχίας Κιλκίς κκ. Βαρθολομαίος ευχόμενος στα παιδιά να έχουν μια ευλογημένη πορεία στις σπουδές και στη μελέτη που θα χαριτώνει τη ζωή τους ώστε να καταστεί ωφέλιμη και δικαιωμένη και η αποστολή της πολύτεκνης οικογένειας.

Ο πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων γονέων περιφέρειας Κιλκίς Ανέστης Σπυρίδης σημείωσε ότι οι πολύτεκνοι με αυξημένη αίσθηση ευθύνης δίνουν εξετάσεις ζωής ανασταίνοντας χρήσιμους και ωφέλιμους ανθρώπους. Εξέφρασε τέλος τις ευχαριστίες του στον δήμαρχο Κιλκίς για τις υποστηρικτικές πολιτικές του δήμου προς την πολύτεκνη οικογένεια.

Τις βραβεύσεις έκαναν ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου

κκ. Βαρθολομαίος, ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαλάσκας, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Κωνσταντίνος Πουντζουκίδης και ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων πολυτέκνων περιφέρειας Κιλκίς Ανέστης Σπυρίδης.

Στους φοιτητές επιδόθηκαν ρολόγια, τιμητικές πλακέτες και έπαινοι.

Γιορτινό χρώμα στην έναρξη της εκδήλωσης έβαλε ο Σύλλογος Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου με την θαυμάσια απόδοση βυζαντινών χριστουγεννιάτικων ύμνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Αντάξιος… του ονοματεπωνύμου!

Από τις πιό συγκινητικές στιγμές στην εκδήλωση ονοματοθεσίας της κεντρικής οδού στον οικισμό της Πηγής (Ισβόρου) σε οδό Ανθυποσμηναγού Στέφανου […]