Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κκ. Βαρθολομαίου

Κοινωνία /

Από την ιερά μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου ανακοινώθηκε το τριήμερο πρόγραμμα ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη στο οποίο αναφέρει τα εξής:

“Η Ενθρόνιση του Νέου Μητροπολίτου προεστού της Ευχαριστιακής Συνάξεως, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου της εν Κιλκισίω Εκκλησίας κ.κ. Βαρθολομαίου, θα τελεσθεί ημέρα Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 3:30 απογευματινή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Χριστού.

Καθηκόντως αναφέρει επειδή το υψηλό επίπεδο της εξάρσεως της πανδημίας έχει κορυφωθεί, ώστε στην Ελλάδα αναλογικά να είμαστε πρωταθλητές, για τον λόγο αυτό προς αποφυγή συνωστισμού παρακαλούμε:

α) να ανακοινώσουμε ότι οι πιστοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν την τελετή της ενθρόνισης από το τηλεοπτικό κανάλι 4Ε σε απευθείας μετάδοση.

β) το Σάββατο το πρωί θα τελεσθεί η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του νέου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίου και συγχοροστατούντων δύο Αρχιερέων. Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί ο Σεβασμιώτατος τις ευχές των κληρικών και λαϊκών.

γ) στις 12 η ώρα θα τελέσει τρισάγιο στους προκατόχους του Μητροπολίτες στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Λόφου, Κιλκίς.

δ) ο εσπερινός των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων θα αρχίσει την 6ην απογευματινή στον Ιερό Ναό της πόλεως.

ε) η Θεία Λειτουργία της Κυριακής θα αρχίσει στις 07:15 πμ.

Οι ως άνω ακολουθίες θα αναμεταδοθούν απευθείας μέσω του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε”.

Περισσότερα

Τα δοξασμένα “φτερά του Πόντου” τίμησε ο δήμος Παιονίας στην μνήμη του ανθυποσμηναγού Στέφανου Μαυροματίδη

Kλίμα έντονης συναισθηματικής φόρτισης και αγνού πατριωτισμού επικράτησε στην εκδήλωση που πραγματοποίησε την Κυριακή 4.12.22, στο δημοτικό κατάστημα Αξιουπόλεως ο […]

Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνομιλια Σ.Τσέτου με τον Χ.Τσανασίδι και Γ.Αδαμόπουλι

Ανεξαρτητοποίηση Γ.Παμποράκη μετά τον σάλο που ξέσπασε στο θέμα ανάκλησης δύο αποφάσεων την περίοδο δημαρχίας του Χρήστου Γκουντενούδη (Βίντεο)

Πολιτική θύελλα κατά του επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο Παιονίας Χρήστο Γκουντενούδη  ξέσπασε κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του […]